Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Vidste du det om Grand Prix Danmark.

Danish
Touringcar
Challenge 

26/08/05 

Her i weekende køres Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen, og i den forbindelse har DTC seriens faste pressemand Morten Alstrup gravet lidt spændende information fram fra sine arkiver.
 

Vidste du ... ?
 • ... at Jan Magnussen, England, er den eneste kører, der har vundet finalerne både lørdag og søndag ved Grand Prix Danmark? Det skete i 2002, hvor han kørte for Peugeot Statoil Motorsport.
 • ... at Peugeot har vundet otte af de i alt elleve finaler, der blevet kørt ved Grand Prix Danmark? Det er blevet til fem sejre for 306- og tre sejre for 307-modeller. BMW, Nissan og Seat er hver noteret for en Grand Prix-sejr.
 • ... at Kurt Thiim, Luxembourg, tangerer rekorden for at have deltaget i flest forskellige bilmærker, når han lørdag får comeback med Hartmann Racings Honda i DTC? Veteranen har tidligere deltaget med Volkswagen, Toyota og Renault. De to hidtidige rekordindehavere er Jørgen Weinreich, Hammel, og Kent Bo Lauridsen, Hørning, som har kørt i fire forskellige bilmærker.
 • ... at samme Kurt Thiim får startnummer 18? Selv om dette startnummer ikke har været i brug siden DM-Finalen i 2003, så har det givet jackpot en gang tidligere, da Michel Nykjær, Tappernøje, netop vandt lørdagsfinalen ved Grand Prix Danmark samme år.
 • ... at John Hansen, Kruså, og Martin Jensen, Albertslund, fejrer jubilæer ved Grand Prix Danmark? Lørdagens DTC-afdeling bliver nummer 10 for Alfa Romeo-køreren, mens søndagens DTC-afdeling bliver nummer 40 for sidste års bronzevinder.

  Morten Alstrup


  Læs mere om:
 • 28/08/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her