Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

"Jeg har kun esserne, jeg har ikke vundet"

MC600
Challenge 

24/08/05 

Den mesterskabsførende Kawasaki-rytter, Søren Hole, føler sig ikke sikker på titlen
Kikker man på tabellen for Den Blå Avis MC600 Challenge, kunne man let forledes til at tro, at spændingen totalt er forsvundet fra serien. Med podieplaceringer i samtlige årets starter har Søren Hole, Kalundborg, lagt sig i en komfortabel føring i mesterskabet.
 

Men vestsjællænderen maner til besindighed forud for weekendens Grand Prix Danmark.

"I løbene ligger vi faktisk meget tæt, og når jeg har vundet, har jeg jo ikke vundet med 10-15 sekunders forspring, men kun med nogle få," siger han med henvisning til årets løb, der har været kendetegnet af nærkampe og masser af positionsskifte mellem en snes af Danmarks allerbedste Road Racing-kørere.


Søren Hole (2) fører Den Blå Avis MC600 Challenge med næsten 50 points forspring til Nicolai Sørensen (99). "Men i løbene ligger vi faktisk tæt," siger Kalundborg-køreren.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

I Den Blå Avis MC600 Challenge kan man opleve erfarne kørere som den dobbelte mester, Kim Philip, Blommenslyst, og veteranerne René Prang og Ulrik Døssing Nielsen, Kjellerup, mens unge talenter som Steven Tirsgaard, Herning, og Nicolai Sørensen, Thisted, også er med helt fremme. Men i år har det ofte været lige bag baghjulet på Søren Holes Kawasaki, at de har krydset målstregen.

"Jeg har haft mere overskud, end jeg havde sidste år. Jeg har fået en helt anden type dæk, der gør, at jeg kan køre meget mere aggressivt, og det er noget, jeg har stor glæde af, og så har jeg også haft mere tid til at sætte motorcyklen op i år," siger Søren Hole og søger igen at underspille sin styrke i klassen. "Det kan godt være, at Suzukien ikke er så god i år, men ellers ligger vi meget ens alle sammen."

Alligevel erkender Kawasaki-køreren, at han ligger lunt i svinget til at tage den samlede sejr i mesterskabet.

"Det skal gå noget galt, for at jeg mister det hele," indrømmer han. "Jeg kan godt se, at det er svært for de andre at indhente mig, og de kan ikke planlægge et angreb alene på, at jeg fejler. Jeg sidder med esserne, det gør jeg, og det er rart nok. Men jeg har kun esserne, jeg har ikke vundet endnu!"

Løbene i Den Blå Avis MC600 Challenge har typisk været præget af en gruppe på 5-6 kørere, der i toppen har kæmpet hårdt og indædt om fordelingen af de forreste pladser. Det har givet løb med stor spænding, men også en betydelig risiko, når kørerne som på en knivsæg balancerer deres tunge maskiner rundt i svingene, få centimeter fra hinanden.

"Jeg har måske haft en smule mere held end de andre, for jeg var en del i asfalten sidste år, og det er jeg sluppet for i år. Det, der skete for Nicolai Sørensen på Ring Djursland (han kolliderede med Steven Tirsgaard og styrtede), kunne lige så godt have overgået mig, og så havde situationen set anderledes ud. Der skal held til. Det er der ingen tvivl om."

Korte fakta:

  • Søren Hole kan denne gang forvente hårdere modstand fra Team Designa Køkken. Ulrik Døssing Nielsen og René Prang er nemlig atter tilbage efter ufrivillige sommerpauser forårsaget af henholdsvis en operation og et forbrændt ben.
  • Flere af kørerne i Den Blå Avis MC600 Challenge varmede op tidligere på måneden ved at deltage i en DM-afdeling på Padborg Park. Her blev René Prang og Kim Philip noteret for sejre i henholdsvis Standard 600 SuperSport 600.
  • Den Blå Avis MC600 Challenge kører pre-finale lørdag og finale søndag. Begge dage sender TV2 Zulu live fra FDM Jyllandsringen.

    Morten Alstrup


    Læs mere om:
  • 28/08/05 - Jyllandsringen - MC600 Challenge
  •