Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Kampen om årets DTC-titel spidser til

Danish
Touringcar
Challenge 

23/08/05 

Grand Prix Danmark kan blive afgørende for udfaldet af årets mesterskab
Årets vigtigste weekend i Danish Touringcar Championship står for døren. Den 27. og 28. august køres Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen, og det kan blive afgørende for udfaldet af årets mesterskab.
 

Grand Prix Danmark er nemlig et såkaldt dobbeltløb, og med DTC-afdelinger både lørdag og søndag står der denne gang det dobbelte antal points på spil.

Hertil kommer, at årets titelkamp er tættere end nogensinde. Den mesterskabsførende Casper Elgaard, Århus, måtte udgå med teknisk defekt i forrige DTC-afdeling, og da alle rivalerne samtidig scorede masser af points, pustes han nu kraftigt i nakken af trioen Jens Edman, Sverige, Jan Magnussen og John Nielsen, begge England. Kun 11 points skiller kvartetten.

"De andre føler måske nok, at de har fået fingre i mig og har fået lukket hullet, men jeg har tænkt mig at svare igen med et modangreb og trække fra dem," slår Casper Elgaard fast. "Jeg får to gode løb, og jeg forventer at få forøget forspringet i løbet af weekenden."

Den opfattelse deler Jan Magnussen ikke.
"Jeg tror bestemt godt, at jeg kan bringe mig i front i mesterskabet, for der skal ikke så meget til," siger Toyota-køreren, der sammen med teamkammeraten Henrik Lundgaard, Hedensted, har delt de tre seneste pre-finalesejre mellem sig.

"Lige nu er Grand Prixet altafgørende for mesterskabet. Der er en frygtelig masse points på spil, og efter dette løb kan man pege på, hvem der render med mesterskabet. Man må ikke være uheldig, og så skal man gøre op med sig selv, hvad man vil. Vil man gå efter pressedækningen og tage finalesejren eller køre efter at få nogle points? Vi går altid efter pointene i pre-finalen og så gøre det så godt som muligt i finalen."

Med sin rekordsejr på Ring Djursland først på måneden bragte John Nielsen sig tilbage i mesterskabskampen, men for veteranen er det ikke alfa og omega, om han fører tabellen an efter Grand Prix Danmark.

"Bare jeg gør det, når vi er færdige med sæsonen, så er det fint med mig," ler han. "Jeg kommer med 45 kg ekstra i bilen lørdag og må tage de points, jeg kan få. Så er jeg måske lettere søndag og kan slå til igen, men jeg skal ikke forvente, at jeg kan vinde med 45 kg."

Det meget kompakte program for Grand Prix Danmark med DTC-afdelinger begge dage lægger et stort pres på deltagerne i topopgøret om årets Danish Touringcar Championship. En lille kikser kan blive aldeles skæbnesvanger.

"Det har jeg jo prøvet en gang tidligere, og det gør jeg ikke igen," siger Jens Edman, der for to år siden oplevede det værst tænkelige mareridt. "Jeg smadrede bilen allerede under træningen om fredagen, og det gør jeg ikke denne her gang. Jeg kører for at vinde mesterskabet, og så er det meget vigtigt, at man ikke misser nogle løb. Det er måske ikke så vigtigt, at man vinder, men bare at man scorer points."

"Smadrer man bilen, bliver det meget dyrt, og så er sæsonen slut, hvad mesterskabet angår," tilføjer Casper Elgaard, der for tre år siden også oplevede et Grand Prix Danmark med minimal pointhøst. "Der går sikkert to og et halvt år til, inden jeg igen udgår med teknisk defekt, og jeg har heller ikke tænkt mig at køre ind i nogen. Jeg tror på en rigtig god weekend med heldet på min side!"

Korte fakta:

  • Med DTC-afdelinger både lørdag og søndag skal der også køres tidtagning og afvikles en Super Pole-konkurrence begge dage.
  • De ballastvægte, som de mest succesfulde kørere udstyres med, bliver også forskellige. Resultatet fra det seneste løb på Ring Djursland bestemmer således succesballasten for kørerne i lørdagens sjette afdeling, mens resultatet herfra ligger til grund for beregningen af succesballasten i søndagens syvende afdeling.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 28/08/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her