Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Banerekord til John Nielsen

Danish
Touringcar
Challenge 

18/08/05 

To gange under 40 års Jubilæumsløbet på Ring Djursland satte John Nielsen fra Team Essex Invest ny banerekord i sin BMW.
 

Den gamle rekord tilhørte Jan Magnussen og blev sat sidste august. Den var på 52.895. Under løbet tidligere på måneden lykkedes det først John Nielsen at barbere 0.623 sekund af rekorden, med en tid på 52.272 sekunder. Senere røg der endnu 0.053 sekund af rekorden. Så den nye DTC banerekord på Ring Djursland er nu på 52.219 sekunder.


Mens John Nielsen satte banerekord efter banerekord, så de andre teams langt efter deres kørere!
(Foto: Motorsporten.dk)

Derudover er Team Essex Invest og Team Essex Invest Development i fuld gang med at forberede sig til løbene ved Danmarks Grand Prix på Jyllands Ringen i næste uge. Bilerne er blevet skilt ad og rengjort og man er gået i gang med setuppet til Jyllands Ringen. Gearkasse og bagtøj er tilpasset hver enkelt bane og bliver derfor skiftet hver gang, da man ikke kører to løb i træk på den samme bane.

Et uløst mysterium fra Ring Djursland spøger dog stadig. Godt nok har man fundet ud af hvorfor Casper Elgaard udgik i pre-finalen, men mangler stadig at finde ud af hvorfor uheldet skete.

Chefmekaniker Jan Jørgensen fortæller: "Det var en flanse i akselen - det stykke der går fra drivakselen og ind i bagakselen - der brækkede. Det er ikke noget vi har oplevet før. Heller ikke vores samarbejdspartnere i udlandet har hørt om noget tilsvarende. Det drejer sig om den del, der bliver skiftet for hver 600 km, og denne del havde kun kørt 300 km. Derudover er den maksimale belastning på delen jo i starten af et løb, men uheldet skete et stykke inde i løbet. Vi har skiftet den pågældende del på alle bilerne og laver nu nogle prøvestarter. Derudover har vi sendt den defekte del til materiale analyse for at se om der skulle være en fejl i den. Og ellers må man bare karakterisere det som sort uheld".

Danmarks Grand Prix på Jyllands Ringen bliver kørt næste weekend, den 27. og 28. august. Der vil her blive kørt i alt fire afdelinger af DTC. På trods af den uheldige weekend på Ring Djursland fører Casper Elgaard stadig i mesterskabet, ligesom Team Essex Invest fører i teammesterskabet.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 07/08/05 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her