Challenge

22/08/05

Årets DTC-løb på Ring Djursland gav nye rekorder
40 års Jubilæumsløbet er efterhånden ved at være en halvgammel sag, nu hvor Danish Touringcar Championship er næsten halvvejs på vej mod næste DTC-afdeling, Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.

Alligevel har de på DTC-Net.dk redaktionen ikke kunnet dy sig for at tage et kik i statistikkerne for at se, hvad årets enlige DTC-løb på Ring Djursland kunne give os.

Titlen var jo som bekendt 40 års Jubilæumsløb, og jubilæum blev det også til for nogle af deltagerne. For Michel Nykjær, Tappernøje, Henrik Lundgaard, Hedensted, og John Nielsen, England, var der tale om henholdsvis DTC-afdeling nummer 20, 30 og 50, så man må sige, at Super Johns finalesejr var en værdig gave til jubilaren.

Med sejren satte køreren fra Team Essex Invest i øvrigt også en ny rekord, idet det var hans finalesejr nummer 11. Samme antal sejre nåede Jan Magnussen, England, også op på, men det var i disciplinen pre-finaler.

I øvrigt er det ikke for ingenting, at John Nielsen anser Ring Djursland for en af sine favoritbaner. Veteranen har således vundet DTC-finalen ved samtlige løb i august, der har fundet sted i ulige årstal i det nye århundrede (2001, 2003, 2005)! Sidste år var det som bekendt teamkammeraten Casper Elgaard, Århus, der vandt, og dermed er Team Essex Invest nu noteret for et hattrick af sejre på banen.

Samme Casper Elgaard måtte jo udgå med sin første tekniske defekt i mere end to år. Dermed stoppede også en imponerende række af pointscoringer. 22 starter (pre-finaler og finaler) i træk har Casper Elgaard scoret points, hvoraf de atten seneste starter tillige er endt med top 10-placeringer. Alligevel har han ikke kunnet slå den rekord, som Michael Carlsen, Vissenbjerg, satte for år tilbage, hvor han blev noteret for intet mindre end 27 top 10-placeringer i træk.

I finalen på Ring Djursland var det Michel Nykjær, som lagde ud med at føre, indtil han blev passeret af John Nielsen. Det er det første føringsskifte i en DTC-afdeling siden Padborg Open, og den første i en finale siden sidste efterårs Padborg Super Prix.

Martin Jensen, Albertslund, fik på Ring Djursland sit bedste finaleresultat i år, da han tog andenpladsen. Det er tredje gang, Peugeot-køreren slutter på næstbedste trin, og selv om han også er noteret for tre finaletredjepladser og endnu har sin første finalesejr til gode, så overgås han af en anden succesfuld kører uden sejr. Det er Pierre Legarth, Vamdrup, som otte gange har været på podiet efter en finale, men uden at bestige det øverste trin.