Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Kurt Thiim får DTC-comeback til Grand Prix Danmark

Danish
Touringcar
Challenge 

16/08/05 

Stjernekøreren skal køre for Hartmann Racing i næste DTC-afdeling
Et af dansk bilsports mest kendte og populære navne vender tilbage til Danish Touringcar Championship. Det er Kurt Thiim, Luxembourg, der får et comeback i klassen ved Grand Prix Danmark, hvor han skal deltage i den ene af de to DTC-afdelinger, som køres i den sidste august-weekend.
 

Kurt Thiim har lavet en aftale med et af klassens nye teams, Hartmann Racing, der indsætter en Honda Accord Euro-R for Hans Hartmann, Herning. Denne bil kommer de to kørere til at dele for en weekend.

"Jeg er utrolig glad for, at Hans Hartmann har givet mig lov til at køre i den bil," siger Kurt Thiim, der diskret, men meget interesseret har fulgt Honda-projektet på afstand. "Jeg havde hørt, at bilen var lynhurtig, og jeg kunne godt tænke mig at køre den, men jeg kendte ikke rigtigt Hans. Han havde faktisk gået med de samme tanker, og han tog så kontakt, og det viste sig så, at vi for mange år siden mødtes, da jeg lavede nogle kundearrangementer for Mercedes. Vi talte sammen til Le Mans, og nu kører jeg så til Grand Prixet."


Kurt Thiim (t.v.) og Hans Hartmann foran den Honda Accord Type-R, de begge skal køre på FDM Jyllandsringen den 27. og 28. august.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Den erfarne udenlandsdansker var en af de store tabere, da DTCs kørerkarrusel i det tidlige forår endelig holdt op med at rotere. Efter tre sæsoner som fabrikskører for Toyota og Renault var der intet ledigt sæde at finde, og i stedet har han deltaget i en Peugeot 206 i en af de øvrige klasser, der er på programmet ved DTC-weekenderne. Og den forpligtelse opfylder han også ved Grand Prix Danmark.

"Det er selvfølgelig et spring ud på dybt vand. Hondaen er en meget kompetent bil, men niveauet er samtidigt meget højt i DTC. Jeg tror dog, at bilen kan komme derop, hvor man kæmper om pokaler. Men det bliver en dobbelt udfordring for mig, da jeg også skal køre i Yokohama Cuppen. Jeg skal springe mellem en bil med 140 hestekræfter og en med 280, men det er bare et spørgsmål om at holde hovedet koldt og se, hvad dagen bringer," siger Kurt Thiim.

Teamejer og kører Hans Hartmann glæder sig meget til samarbejdet med Kurt Thiim, som han håber vil blive givtigt såvel for sig selv som for teamet.

"Jeg vil gerne have noget input, og det mener jeg, at Kurt kan give mig med sin erfaring," siger Herning-køreren. "Allerede nu, hvor Kurt har været koblet på projektet i et stykke tid, har vi fundet ting ved bilen, som vi håber kan give noget. Blandt andet skal vi på torsdag teste på Jyllandsringen for at afprøve nogle af Kurts forslag."

For Hans Hartmann er det en speciel oplevelse at have Kurt Thiim i sit team.

"Han er min største helt, og da jeg skiftede til DTC, håbede jeg på, at jeg kunne komme til at kæmpe mod ham. Nu kommer jeg i stedet til at kæmpe sammen med ham, men måske går min drøm alligevel i opfyldelse, for vores langsigtede plan er at skabe grundlaget for et to-bils team. Vi sonderer terrænet, og der er gode muligheder for, at teamet kan få en bil mere," siger Hans Hartmann.

Men foreløbig gælder det Grand Prix Danmark, der i år atter tæller to DTC-afdelinger med en pre-finale og en finale både lørdag og søndag. Hos Hartmann Racing er opgavefordelingen på plads.

"Kurt kører i afdelingen om lørdagen. Jeg har nemlig fødselsdag søndag, og så håber jeg, at Kurt har lavet et godt set-up til mig i fødselsdagsgave," slutter Hans Hartmann.

Korte fakta:

 • Kurt Thiim har hidtil deltaget i 26 DTC-afdelinger, hvor det er blevet til to finalesejre.
 • Det bedste mesterskabsresultat opnåede han i 2002, hvor han vandt sølv for Toyota Castrol Racing.
 • Udover at køre Toyota har Kurt Thiim også deltaget i DTC med Volkswagen og Renault.
 • Kurt Thiim er en af Danmarks bedste internationale kører gennem tiderne, og han er således den eneste, som både har vundet det tyske Formel 3-mesterskab og den prestigefyldte DTM-serie.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • 28/08/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her