Danskerne på podiet

LMES
16/08/05

- på Silverstone
Lars Erik Nielsen, Thorkild Thyrring samt teamkollega Pierre Ehret stod for denne weekends internationale motorsports præstation ved at køre deres Team Sebah # 89 Porsche RSR fra bagerst i feltet på 48 biler, og op på en 18. plads totalt, og en anden plads i GT 2 klassen.

Fra løbet startede klokken 16 og frem til afslutningen klokken 22 foregik løbet under de værst tænkelige forhold, den ene kraftige regnbyge afløste den anden - men løbets arrangøre valgte at lagde løbet køre, kun afbrudt af safety car perioder, når der var biler der var kørt af banen.

Lars Erik Nielsen udtalte efter løbet:
"I tider som matchede de bedste inklusive Porsche fabriks kørene Michael Rockenfeller og Marc Lieb lykkedes det mig i den første 1 ½ time af mine 3 timer og 20 minutter køretid at komme på anden pladsen inden jeg skulle i pit for refueling. Kom på banen igen som # 4 og kørte mig op på en 3. plads i de intervaller der var mellem en uendelig række af pace car afbrydelser når banen var totalt "oversvømmet".
Lidt inde i anden halvdel af løbet overlod jeg bilen til TT som kørte et godt stint men som måtte pitte tidligt idet vinduesviskeren ophørte med at virke.
Pierre Ehret overtog vognen og kørte ud til en 7. plads. Han præsterede derefter at køre bilen tilbage på en 3. plads og holde positionen i mål, til trods for at han knapt kunne se gennem forruden som uden visker og med mørket som lagde sig over banen mellem 9 og 10 på det nærmeste gjorde det umuligt at se banen. Sværer kan det ikke blive.

Normalt kan man se sporene efter hjulene i vandet, men på Silverstone var der så meget vand at bilen planede. Det må være derfor en engelsk journalist skrev om Lars Erik Nielsen's hastighed op gennem feldtet: "He could walk on water."

Også Thorkild Thyrring var meget tilfreds med teamets indsat:
"Det var et strålende resultat. Det var et af de hårdeste løb jeg nogen sinde har deltaget i, og at komme igennem på den regnvåde bane, blive placeret som nummer tre i klassen mod så dygtige konkurrenter var skønt for os kørere og for teamet som helhed.
Først kørte jeg uden vinduesvisker, og det samme måtte Pierre Ehret efter mig, og han kørte endda i mørke, samt fik forruden oversprøjtet med olie da en en prototype racernes motor eksploderede lige foran ham - det gjorde det næste umuligt at se ud af forruden, og gjorde det endnu sværere at slutte løbet på tredje pladsen.
Men vi lavede ingen fejl - hvilket er den første regel i endurance racing, og bortset fra viskerne kørte bilen bare perfekt. Det viste sig efterfølgende at en simpel sikring var skyld i vores problemer med viskerne."

Lars Erik Nielsen slutter:
"Det var godt igen at komme på podiet og vise de danske farver."

Thorkild Thyrring (tv), Pierre Ehret samt Lars Erk Nielsen (th) på podiet på Silverstone - efter en imponerende indsats.

Fjerde runde i 'Le Mans Endurance Series' køres på Nürburgring den 4. september.