Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

DTC-kørerne på fodboldbanen i velgørenhedskamp

Danish
Touringcar
Challenge 

13/08/05 

Danmarks bedste racerkørere møder FC Zulu i kamp til fordel for Red Barnet
Normalt kæmper de skærm mod skærm mod hinanden i Danmarks hurtigste standardvogne, men for en aften skifter kørerne i Danish Touringcar Championship rat og styrthjelm ud med shorts og fodboldstøvler. Underlaget er også anderledes. FDM Jyllandsringens asfalt erstattes af Hammel Stadions grønne græs.
 

Danmarks bedste racerkørere stiller nemlig op i en fodboldkamp, hvor overskuddet går til Red Barnets arbejde. Modstanderne er Danmarks dårligste fodboldhold, FC Zulu, og 17 af kørerne fra årets Danish Touringcar Championship har for et par timer valgt ikke at være modstandere, men derimod hinandens holdkammerater, når de prøver kræfter med den runde læderbold.

Det hele kommer til at finde sted fredag den 26. august - dagen inden årets største bilsportsweekend, Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen. Til at styre FC DTCs indsats er Jason Watt, Herlev, blevet betroet det vigtige hverv som cheftræner.


Et udsnit af spillerne på FC DTC. Den 26. august møder de FC Zulu i en velgørenhedskamp på Hammel Stadion til fordel for Red Barnet.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

"Som cheftræner vil jeg være hård og ubarmhjertig," siger den tidligere DTC-mester. "På den ene side vil jeg det bedste for holdet, men på den anden side har jeg nu mulighed for at få indløst enkelte tilgodehavender med visse DTC-kørere, men jeg vil da forsøge at være upartisk, selv om det kan blive svært."

Som en anden Morten Olsen er Jason Watt gået i tænkeboks omkring holdets taktik og strategi for kampen mod FC Zulu, der med sine 16 nørder er kendt for at tabe den ene kamp efter den anden. Men selv om han ikke er meget for at spille kortene i modstanderens hånd, så vil han godt løfte lidt af sløret for startopstillingen.

"Umiddelbart vil jeg tro, at vi på vores hold har stor mangel på talent, så det bliver nok noget med, at største mand skal stå i målet, så det bliver svær at skyde forbi ham. Det kunne godt være Nykjær, hvis bare de vil lade være med at skyde efter hans nye tand," ler Jason Watt.

"Så vil jeg nok også sætte nogle af de mindste oppe i angrebet. Det kunne være perfekt med Magnussen og Weinreich, for så kan de drible rundt og gøre modstanderens forsvar helt rundtosset."

I modsætning til spillerne fra FC Zulu er der faktisk flere af DTC-kørerne, som i deres ungdom har spillet fodbold. Både Mike Legarth, Vamdrup, og Henrik Lundgaard, Hedensted, har været centerforward, og sidstnævnte har endda spillet på VBs mesterrække sammen med Brian Steen Nielsen. Toyota-køreren har derfor også en klar idé om, hvor på banen han skal være.

"Jeg har aldrig spillet andet end forward," siger Henrik Lundgaard. "Det vil nok ikke være den store succes at sætte mig på midtbanen, for det kræver overblik, så for holdets muligheder for at vinde vil det nok være en fordel at sætte mig helt fremme."

Henrik Lundgaard skal dog ikke sådan lige regne med, at han rent automatisk er garanteret denne plads.

"Skulle nogen af spillerne føle, at de er berettiget til bestemte pladser, må de henvende sig med fyldte chokolader til cheftræner og så en kontant check til Red Barnet," ler cheftræner Jason Watt.

Spillerne på FC DTC er følgende:

Michael Carlsen Carlsen BP Motorsport
Jens Edman Peugeot Sport Danmark
Casper Elgaard Team Essex Invest
Peter Elgaard DTC-organisationen
Jens Enemark Team Super Dæk Service
David Falch LV Motorsport
Martin Jensen Peugeot Sport Danmark
Michael Klostermann Klostermann Racing
Mike Legarth Connection Inkasso
Henrik Lundgaard Team Den Blå Avis
Jan Magnussen Team Den Blå Avis
Jens Møller Team Essex Invest
Michel Nykjær Seat Racing Team
Martin Pedersen Team Peugeot DTC Køge
René Rasmussen Team Den Blå Avis
Jesper Sylvest Sylvest Motorsport
Jørgen Weinreich Team Zulu Racing

Korte fakta:

 • Kampen spilles på Hammel Stadion fredag den 26. august klokken 19.00.
 • Billetter koster 40 kroner og sælges via www.dtc-net.dk, City Kiosken Hammel, Shell i Hammel samt ved indgangen.
 • Overskuddet fra kampen går til Red Barnets arbejde.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • 28/08/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her