Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen henter ind på DTC føring med sejr

Danish
Touringcar
Challenge 

09/08/05 

Med en sejr og en sjetteplads mindskede Jan Magnussen forspringet til mesterskabsførende Casper Elgaard til kun 6 point, da femte afdeling af DTC blev afviklet på Ring Djursland.
 

Jan Magnussen startede sin Team Den Blå Avis Toyota Corolla fra Pole Position i prefinalen og til trods for 40 kilo ekstra vægt, forsvarede Magnussen sin føring hele løbet og kørte dermed sejren hjem, tæt forfulgt af John Nielsen, BMW og holdkammerat Henrik Lundgaard. Jan Magnussen understregede dermed sin status som mest vindende kører i DTC, med i alt 19 sejre.

Fra en startplacering som nummer fem i finalen, får Jan Magnussen en dårlig start og bliver ramt så hårdt i første sving, at bilen bliver slået ud af sporing og Magnussen mister adskillelige placeringer. Jan Magnussen får dog kæmpet sig tilbage, men med bilen slået ud af sporing, kan Magnussen ikke hente på de forreste og må tage til takke med en placering som nummer seks i finalen.

"Det var en god weekend" sagde Jan Magnussen fra Ring Djursland. "Jeg fik masser af point på kontoen og fik lukket hullet op til Casper (Elgaard - red.). Det var fedt med en sejr i prefinalen og jeg er glad på teamets og egne vegne. Jeg vidste dog efter prefinalen, at det ville blive svært i finalen med en startplacering som nummer fem og 40 kilo ekstra vægt, men det blev selvfølgelig ikke bedre, da bilen fik et hug i starten. Men som sagt fik vi 30 point på kontoen og kom tilbage i mesterskabskampen, så det er fortsat helt åbent".

Igår - mandag - rejste Jan Magnussen atter til USA, hvor han i næste weekend skal køre Grand-Am i Pontiac GTO.R på Watkins Glen.

Stillingen i DTC mesterskabet:
1. Casper Elgaard 132 point
2. Jens Edman 130 point
3. Jan Magnussen 126 point
4. John Nielsen 121 point


Læs mere om:
  • 07/08/05 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her