Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

God sejr i en blandet weekend

Danish
Touringcar
Challenge 

08/08/05 

Team Essex Invest bevarer føringen
Team Essex Invest og Team Essex Invest Development havde en blandet weekend ved 40 års Jubilæumsløbet på Ring Djursland. Casper Elgaard udgik tidligt i pre-finalen, og kom ikke til start i finalen - men beholdt føringen i mesterskabet. John Nielsen kørte to fantastiske løb og fik en 2. plads i pre-finalen og vandt finalen efter en lang duel med Michel Nykjær.
 

For Jens Reno Møller og Philip Andersen blev det heller ikke den bedste weekend. Jens Reno Møller måtte udgå af finalen, mens Philip Andersen aldrig fik det optimale ud af weekenden.

Teamejer Peter Halvorsen: "John kørte fantastisk i dag. Han lavede nogle fremragende starter, og kørte nogle gode løb. Og Casper Elgaard er stadig nummer et i kampen om mesterskabet. Og med Johns resultater, er vi nu i en ønskeposition hvor vi har to kørere der kan vinde mesterskabet".


John Nielsen i front.
(Foto: Motorsporten.dk)

Teamchef og kører John Nielsen: "Det var en god weekend for mig, men ikke for Team Essex Invest. Det er sort uheld for Casper Elgaard, der må udgå med problemer med bagakselen. Det er en fejl der ikke er set før, og nu skal vi have undersøgt hvordan det kan være sket. Men han fører heldigvis stadig i mesterskabet, ligesom Team Essex Invest stadig fører i teams mesterskabet".

Om sin egen præstation med en 2. plads og en sejr, fortæller John Nielsen: "Der var god speed i bilen hele weekenden. Men i super pole laver jeg en lille fejl på vej ud af skoven. Jeg kommer lidt for sent på gassen og det koster mig lidt tid".

"I pre-finalen bliver jeg nr. 2. Hvis ikke der havde været fem omgange med Safety Car på banen er jeg sikker på at jeg kunne have vundet. Det er svært at overhale på Ring Djursland, og derfor forsøgte jeg at presse mine modstandere til at køre nogle linjer, der sled mere på dækkene. Det lykkedes med Michel Nykjær i finalen, men ikke i pre-finalen, hvor der var fem omgange mindre at presse på".


John Nielsen på podiet.
(Foto: Motorsporten.dk)

"I finalen kommer jeg forbi Michel Nykjær på vej ud af depotsvinget. Han kører snævert ind og skal så bredt ud af svinget. Jeg kan derfor trække op på siden af ham og har så indersporet på vej gennem skoven".

For Casper Elgaard blev det ikke nogen fantastisk weekend. Han blev nr. 10 i super pole og måtte udgå tidligt i pre-finalen.

"Jeg lavede en lille fejl i super pole", udtaler Casper Elgaard, "I depotsvinget rammer jeg bremsen lidt skævt og foden glider over på speederen. Det kostede 7/10 og jeg sluttede på en 10. plads. Ellers var jeg sluttet som nr. 3 eller 4".


Casper Elgaard.
(Foto: Motorsporten.dk)

"I løbet starter jeg godt, men kort inde i løbet er det slut. På vej ind i svinget ved start/mål låser baghjulet da jeg bremser. Og bagefter føles det som om bilen er i frigear, ingen træk på hjulene. Det er rigtig ærgeligt. Man ønsker selvfølgelig at den kunne have holdt i det mindste til finalen, så jeg havde fået et resultat i pre-finalen. Men det er positivt at jeg bevarer føringen".

Phlip Andersen sluttede som nr. 12 i pre-finalen og 10 i finalen, men var ikke tilfreds med sin egen præstation. "Jeg lavede fejl i kvalifikationen og endte som nr. 13, lige uden for super pole. Der var ingen af mine omgange der hang ordentlig sammen", siger Philip Andersen om sin weekend.


Philip Andersen.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Løbene var ikke de mest optimale jeg har kørt. Ring Djursland er både en svær bane at overhale på, men også en svær bane at lave en god start på, på grund af den korte afstand ned til første sving. Men selvom løbene ikke var optimale, så fik jeg, hvis man skal se positivt på det, point i begge løb og rykkede en plads frem i tabellen. Og så må jeg jo bare gøre det bedre næste gang".

Heller ikke Jens Reno Møller er tilfreds med sin weekend. Han kom i super pole, og blev nr. 11 i første løb. Men i finalen måtte også Jens Reno Møller udgå.

"I super pole mistede jeg bilen på vej gennem skoven. Jeg havde ellers kørt 3. hurtigste tid på første sektor, så det var ærgeligt", fortæller Jens Reno Møller. "I pre-finalen, fik jeg en god start. Jeg prøver at køre fornuftigt, men bliver ramt og mister et par placeringer. Men får dog også hentet et par stykker mod slutningen af løbet".


Jens Reno Møller.
(Foto: Motorsporten.dk)

"I finalen får jeg også en god start, men mine bagdæk er ikke ordentlig varme. Så for enden af langsiden skrider bilen lidt ud og jeg bliver ramt af René Rasmussen på højre side. Desværre falder kileremmen til kølesystemet af, og motoren dør".

I Privat Cuppen ligger Jens Reno Møller nummer tre - to point efter Martin Pedersen og hele 44 point efter Michael Carlsen. Om mulighederne i det mesterskab udtaler Jens Reno Møller: "Michael Carlsen ser stærk ud, men jeg tror stadig på mine chancer, og på at det bliver ham og mig der kommer til at kæmpe om mesterskabet".

Næste løb bliver kørt ved Danmarks Grand Prix på Jyllands Ringen den 27. og 28. august. Her skal der afvikles fire afdelinger af DTC, og Casper Elgaard skal have styrket sin postion. Med hans egne ord: "Vi har givet de andre en chance denne weekend, med to nuller, men de har ikke taget den og nu får de ikke lov".

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 07/08/05 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her