Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Kampen om årets DTC-titel atter fuldt åben

Danish
Touringcar
Challenge 

07/08/05 

Jens Edman, Jan Magnussen og John Nielsen halede ind på Casper Elgaard
Årets Danish Touringcar Championship er mere spændende end nogensinde før i denne sæson. Op til weekendens 40 års Jubilæumløb havde Casper Elgaard, Århus, et forspring til nærmeste forfølger på gigantiske 23 points.
 

Efter søndagens to løb på Ring Djursland er det bare 11 points, som adskiller de fire første i toppen af mesterskabet, hvor alt nu kan ske.

En medvirkende årsag til dette facit var den skæbne, som overgik den regerende DTC-mester. Casper Elgaard måtte således udgå efter fem omgange, og det betød, at han indtog tilskuerens rolle i resten af pre-finalen og hele finalen.

"Skulle man nu vælge et løb, hvor man stod som tilskuer, så tror jeg, at jeg valgte det rigtige løb, for det var et godt løb," sagde mesteren med et glimt i øjet. "Når sådanne ting sker, kan man ikke gøre noget. Det er sort uheld, og man må bare tage det som en mand og kikke videre. Nu har jeg givet de andre en chance ved at lave to nuller, og de har alligevel ikke formået at komme forbi, så de får ikke flere chancer i år."

Og Casper Elgaard havde ret i sin beskrivelse af den femte afdeling af årets DTC-serie. Der blev kørt tæt og kæmpet om pladserne hele vejen ned gennem feltet. Pre-finalen endte med en sejr til Jan Magnussen, England, mens Henrik Lundgaard, Hedensted, måtte overgive andenpladsen til John Nielsen, England, efter at være blevet idømt en strafbane. Præcist som på Sturup Raceway før sommerferien sikrede Michel Nykjær, Tappernøje, den førsteplads, som gav pole position til finalen, og Seat-køreren førte da også løbet, indtil der manglede ganske få omgange.


Michel Nykjær (forrest) førte længe den tætte finale, men måtte til sidst slippe John Nielsen og Martin Jensen forbi
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

"Det kørte bare godt, og da der blev færre og færre omgange tilbage, tænkte jeg, at jeg kunne holde den hjem," sagde sydsjællænderen, som dog til sidst blev passeret af både John Nielsen og Martin Jensen, Albertslund.

"I Depotsvinget går jeg ind og lukker, mens John (Nielsen, red.) bliver ude, og så dummer jeg mig, for jeg kører for stærkt rundt, så han får forenden lidt frem. Jeg kan ikke lukke af, og han tager mig i Skoven. For enden af langsiden vil så jeg tage ham på ydersiden, fordi han lukker på indersiden, men så kom Martin og gik forbi, og det var min egen fejl."

"Både Magnussen og Michel måtte køre unaturlige linier for at holde mig bag i de to løb," sagde finalevinderen, John Nielsen. "Jeg vidste, at det ville gå ud over deres dæk og give mig en chance til sidst. Michel kæmpede bravt. Jeg tvang ham ind i en snæver indgang i Depotsvinget, og det betød, at han fik en meget bred udgang, og så kørte vi side om side ned i Skoven, og så var jeg forbi ham."

Dagens to løb betød, at trioen Jens Edman, John Nielsen og Jan Magnussen alle scorede 20 points eller mere, og trioen ligger nu indenfor sølle 11 points af Casper Elgaards årtotal.

Men det var ikke kun i toppen af feltet, at der blev kæmpet hårdt og tæt. Blandt privatkørerne i DTC Cuppen var Michael Carlsen, Vissenbjerg, en tand skrappere end konkurrenterne og sikrede sig dobbelte maximumpoints, men bag ham blev der gået til stålet. I pre-finalen tog René Rasmussen, Frederikssund, privatkørernes andenplads fra Martin Pedersen, Køge, i en overhaling med nærkontakt, mens Jesper Sylvest, Jægerspris, med en god indsats i finalen sikrede sig en podieplads.

Korte fakta
- Efter sejren i pre-finalen bød finalen på nedtur for Jan Magnussen. Da starten gik, stod der store flammer ud af udstødningen på hans Toyota, og det kostede adskillige placeringer i starten, hvorefter han måtte køre sig tilbage på en sjetteplads.
- Kampen om teammesterskabet blev også mere åbnet efter weekendens løb. Nu er det kun 32 points, som adskiller Team Essex Invest, Team Den Blå Avis og Peugeot Sport Danmark.
- Kampen om Danish Touringcar Championship genoptages om tre uger på FDM Jyllandsringen, hvor der køres en dobbeltafdeling ved Grand Prix Danmark.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 07/08/05 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her