Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Karting-rookie med i Nordisk Mesterskab

Go Kart 
06/08/05 

Sydvestjyske Betty Racing har i sommer-perioden besøgt en af Europas ældste Formel 1-baner: Spa i Belgien. På inderkredsen har belgierne her opbygget en karting-bane med internationale dimensioner.
 

Her fik karting-rookien i ICA Junior: Bo Sørensen lejlighed til at deltage i en afdeling af det åbne belgiske mesterskab.


Bo Sørensen var flyvende på karting-banen i Spa.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Der var deltagere fra Holland, Belgien, Danmark, Luxembourg og England i startfeltet, fortæller teamleder Erik Sørensen. - Løbet gav derfor et fornuftigt fingerpeg om, hvordan Bo Sørensen fra Grindsted Gokart Klub (GGK) ville tage imod udfordringen i den intense konkurrence.

Til løbet i Spa havde Birel Karting barslet med et nyt stel til Bo Sørensens kart. Derfor benyttede Betty Racing mulighederne for at træne på den krævende rundbane inden mesterskabs-arrangementet.

- Stellet svarer til undervognen på en almindelig bil, fortsætter Erik Sørensen. - Umiddelbart drejer sig blot om en stiv bagaksel og to drejelige forhjul. Imidlertid findes der utallige muligheder for at ændre sporvidde, spidsning af forhjul, dæktryk og vægtfordeling.

- I tidtagningen blev jeg nr. 12, oplyser Bo Sørensen. - Dette gav mig et godt udgangspunkt i de 2 kvalifikationsheat, hvor jeg fik en god start i begge omgange og skød frem til placering som sekser. Imidlertid fik jeg problemer med hopning af dækkene i de hurtige sving og faldt tilbage som nr. 11 i begge heats.

Den belgiske motorbane ligger midt i et stort skovområde, hvilket har en stor tendens til at suge regnvejr til sig. Finalerne druknede således i det berømte Spa-regnvejr.


Bo Sørensen fik prøvet regnvejrskørsel med sit nye karting-stel.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Vi havde kun haft mulighed for at tørvejrstræne med det nye stel, konstaterer Erik Sørensen. - Samtidig viste det sig, at vi var blevet vejledt forkert omkring det optimale regnvejrsdæk. En toppræstation blev derfor skyllet væk i det fugtige vejr, og i kampens hede kørte Bo Sørensen af banen i det ene finaleheat.


Mekaniker Paw Madsen, Bo Sørensen og teamchef Erik Sørensen diskuterer omgangstiderne ved karting-løb på Spa.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Betty Racing var generelt tilfredse med turen til Belgien. Allerede som første års-kører i den internationale ICA Junior-klasse kunne Bo Sørensen således banke på i TOP TI. Varde-knægten har yderligere tre sæsoner foran sig i det skrappe selskab.

Næste udfordring for GGK'eren bliver deltagelse i det nordiske mesterskab, som køres lidt uden for Göteborg i Sverige.

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Bo Sørensen
  • Betty Racing
  •