Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Ændret minimumsvægt

Danish
Touringcar
Challenge 

06/08/05 

Der er dog ikke kun de fem kørere, som er blevet belønnet med succesballast efter Copenhagen Racing Grand Prix, der kommer til at køre rundt i tungere biler ved 40 års Jubilæumsløbet på Ring Djursland. Også feltets 22 forhjulstrukne biler skal denne gang veje mere.
 

Tidligere på året valgte det internationale bilsportsforbund, FIA, at reducere minimumsvægten for de forhjulstrukne Super 2000-biler i WTCC-klassen med 20 kg, og den beslutning gennemførte man også i Danish Touringcar Championship.

Nu har FIA imidlertid valgte at ændre sin beslutning, således at de forhjulstrukne biler ikke længere har samme fordel. Ved den seneste WTCC-afdeling på Spa-Francorchamps skulle de således veje 10 kg mere, og denne ændring får også effekt i Danish Touringcar Championship med virkning fra denne weekend.

En forhjulstrukket DTC-racer skal derfor enten veje 1.100 kg (hvis den har en gearkasse med traditionelt H-skifte) eller 1.130 kg (hvis der har sekventielt skifte). De tilsvarende vægte for en baghjulstrukket bil er 1.140 og 1.170 kg.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 07/08/05 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her