Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Nyt racerbrag i vente på Ring Djursland

MC600
Challenge 

04/08/05 

Den Blå Avis MC600 Challenge har leveret en række af årets bedste dueller
Er der en klasse, som kommer til at levere nervepirrende underholdning ved weekendens 40 års Jubilæumsløb på Ring Djursland, så må det blive Den Blå Avis MC600 Challenge.
 

Motorcykelsportens superliga er i gang med sin tredje udgave, og denne sæson har allerede udviklet sig til at blive en klassiker.


Kim Philip (1) i en uvant situation i denne sæson. Han er i front.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Kampen i front er nemlig hård og utrolig jævnbyrdig. Der serveres overhalinger i hobetal, og det er ikke usædvanligt med mange føringsskift - endda på samme omgang. Søren Hole, Kalundborg, har med en række sejre og andenpladser lagt sig på en komfortabel førsteplads i serien, men modstanden fra konkurrenterne er ubønhørlig. På den nye Honda har Nicolai Sørensen, Thisted, udviklet sig til at blive den største trussel, mens unge talenter som Steven Tirsgaard, Herning, og Søren Lauridsen, Værløse, respektløs har givet de garvede herrer kamp til stregen.

En af de veteraner, der i år har fået baghjul, er Kim Philip, Blommenslyst. Han er dobbelt forsvarende mester i Den Blå Avis MC600 Challenge, men kan kun fremvise et par andenpladser og under halvdelen af den pointscore, som Søren Hole besidder. Alligevel har han helt klart ambitioner om at bevise sit værd i weekendens to løb.
"Jeg kører for at få to førstepladser. Om jeg får dem eller ej, det må tiden vise, men jeg har i hvert fald hårdt brug for pointene," indrømmer den fynske mester. Sidste år var det ham, Søren Hole og kompagni jagtede. I år er billedet omvendt.
"I forhold til sidste år er kørerne ikke blevet bedre, men det er motorcyklerne," analyserer Kim Philip.
"Konkurrenterne er kommet med nogle nye Dunlop-dæk, og så er de andre mærker kommet med nogle nye motorcykler. Min Suzuki var ikke superhurtig sidste år, men i år går det bare ikke. Jeg kan ikke så godt følge med på langsiden, så jeg må prøve og se, om jeg kan skubbe grænsen lidt mere ved at finde det manglende i indbremsningerne. Ring Djursland har nogle meget specielle sving. Det er lidt ligesom at køre i rutschebane, men det kan måske være én af de baner, hvor jeg kan have en fordel. Jeg kører for at vinde, ellers vil jeg ikke deltage."
Og vinde kan Kim Philip. Det beviste han i forgangne weekend på Poznan i Polen, hvor han på sin Suzuki vandt to DM-løb i henholdsvis Standard 600- og SuperSport 600-klasserne. Her var teamkammeraten Thomas Harding, Slagelse, den eneste, som kunne følge ham.

Ved weekendens 40 års Jubilæumsløb får Søren Hole, Kim Philip og de øvrige kørere en ekstra modstander i feltet i form af Martin Iver Pedersen, Kirke Hyllinge.

Sjællænderen deltog i 2003- og 2004-udgaven af Den Blå Avis MC600 Challenge, hvor han hørte til blandt feltets mest spektakulære kørere, og den linie vil han givetvis også fortsætte på Ring Djursland.


Starten på det allerførste Road Racing-løb på Ring Djursland i oktober 1965. I forreste række ses Franz Kroon (11), Jimmy Smed (16) og Vagn Stevnhoved (10).
(Foto leveret af Morten Alstrup)

Korte fakta:

  • Kørerne i Den Blå Avis MC600 Challenge skal i aktion begge dage ved Juniløbet. Lørdag køres der en pre-finale, hvorfra de bedste omgangstider bestemmer startopstillingen til søndagens finale.
  • Denne finale er programsat til at blive vist live på TV2 Zulu klokken 14.35.
  • Weekendens løb har fået titlen 40 års Jubilæumsløb for at markere, at det i denne måned er 40 år siden, banen blev indviet. Motorcyklerne var ikke med ved det allerførste Åbningsløb, men allerede ved det næste løb i oktober 1965 arrangerede man et TT-løb, hvor hele den danske elite var til start.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 07/08/05 - Ring Djursland - MC600 Challenge
  •