Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Marginalernes kamp i mærkeklasse

Clio Cup - DK 
03/08/05 

Clio CupDer er ikke plads til fejltrin i toppen af Fleggaard Renault Clio Cup
Er der én af klasserne i den danske bilsport, som er meget tæt og jævnbyrdig i denne sæson, så er det den nye mærkeklasse, Renault Clio Cup. Dette faktum understreges ikke bare af, at årets første otte løb har haft fire forskellige vindere, men også af den tæthed, som pointtabellen udviser.
 

Her er de tre første blot adskilt af syv points, og der er derfor ikke plads til fejltrin, når årets femte afdeling i weekenden køres ved 40 års Jubilæumsløbet på Ring Djursland.

"Konkurrencen er bare superhård," siger Henrik Larsen, Gudbjerg, som før sommerferien lagde sig i en mesterskabsføring, og den føring har han tænkt sig at beholde. "Der bliver kørt stærkt og tæt, og så er vi mange om det. Det gælder virkelig om at bevare overblikket og måske nøjes med at få 17 points med hjem for en andenplads, frem for slet ikke at få nogen med hjem. Det bliver det, der kommer til at afgøre mesterskabet."

Alligevel lægger fynboen ikke skjul på, at han går efter den bedste placering på Ring Djursland, selv om det måske bedre kan betale sig at køre på det sikre. Men det skyldes faktisk et hensyn til sæsonen som helhed.


Henrik Larsen føler, at det er vigtigt med sejren på Ring Djursland, selv om det måske er bedre at køre på det sikre.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

"Jeg kører efter at få sejren med hjem på Ring Djursland, inden vi kommer til Grand Prixet. Efter at Jyllandsringen er blevet udvidet, har jeg det bedre med den bane, men vi skal også køre på Padborg Park, og det er ikke min stærke side, så derfor et løbet på Ring Djursland vigtigt," indrømmer han. "For at vinde dette mesterskab skal man være hurtigere end de andre hver gang. Det kræver, at man er velforberedt, og at man er virkelig koncentreret, for det er så lidt, der skiller kørerne fra hinanden."

En af de kørere, som Henrik Larsen peger på som en farlig trussel, er Kasper Jensen, Aalborg. Nordjyden har scoret points i alle årets hidtil kørte løb, ligger på en sammenlagt fjerdeplads, men har endnu sin første sejr til gode. Kan den komme ved 40 års Jubilæumsløbet?

"Chancerne er i hvert fald store på Ring Djursland," tilstår Kasper Jensen. "Det er en bane, jeg utroligt godt kan lide, for den ligger godt til mig, fordi den kræver noget mod. Det er virkelig en bane, hvor fårene bliver skilt fra bukkene, men nu er der ingen dårlige kørere i top 5-6 i Clio Cuppen."

Kasper Jensen har sammen med sit team, Pro-Four Racing, forberedt sig grundigt til anden halvdel af sæsonen i Fleggaard Renault Clio Cup.

"Vi har fået lavet nogle forbedringer af bilen, og det skal styrke mine chancer på Ring Djursland," siger nordjyden, som var så uheldig at vælte, da feltet sidste år kørte på banen. "Sidste år var farten der, og det er den også i år. Det har vi vist i slutningen af første halvdel af sæsonen, og det er også gået godt i vores tests på banen."

Fleggaard Renault Clio Cup rummer denne gang også et spændende indslag, som er lidt ud over det sædvanlige.

Klassens faste sponsor, Fleggaard Leasing, indsætter sæsonen igennem tre biler, hvoraf den ene bemandes af kendte gæstekørere fra løb til løb. Denne gang bliver det TV2 Sportens faste Formel 1- og DTC-kommentator, Jens Winther jr., Roskilde, som kommer til at sidde bag rattet, men det bliver ikke kun publikum på Ring Djursland, som får fysisk bevis for, om han selv er en lige så god racerkører, som dem han snakker om.


Jens Winther jr. skal den kommende weekend både speake og køre.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

TV2 Sporten monterer nemlig indenbordskamera og -mikrofon i bil nummer 33, som Jens Winther jr. skal køre, og derfor kan seerne hjemme fra sofaen følge hans indsats i klassens andet løb live på TV2 Zulu!

Fleggaard Renault Clio Cup

Læs mere om:
  • 07/08/05 - Ring Djursland - Clio Cup - DK
  •