Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Nu sætter Mike Legarth sit angreb ind

Danish
Touringcar
Challenge 

01/08/05 

DTC-køreren er med ved 40 års Jubilæumsløbet på sin fars racerbane
Efter en god og lang sommerferie går Danish Touringcar Championship atter op i omdrejninger. Det sker på Ring Djursland i weekenden, og det er ikke kun starten på efterårssæsonen, som gør løbet specielt. Det var nemlig i august 1965, at det allerførste løb blev kørt på Danmarks mest krævende racerbane, og af den grund har løbet fået titlen 40 års Jubilæumsløb.
 

Ring Djursland blev grundlagt af Jens Christian Legarth, som på rekordtid ikke bare fik bygget banen, men også udviklet den til et sted, der kunne tiltrække Europas bedste kørere fra Formel 3-klassen, hvor han selv tidligere havde høstet stor succes. Jens Christian Legarth selv blev dræbt ved en tragisk ulykke på banen i 1967, men ved 40 års Jubilæumsløbet sørger Mike Legarth, Vamdrup, for at repræsentere familienavnet i hovedbegivenheden.


Ring Djursland anno 1967: Jens Christian Legarth overrækker pokal til den senere Formel 1-kører Kurt Ahrens jr.
(Foto: Gorm Albrechtsen)

"Det er jo en særlig dag, som skal fejres, og arrangørerne har sørget for, at det kommer til at ske på behørig vis. Jeg kan huske, at bulldozerne kørte rundt derude, så det er utroligt, at der nu er gået fyrre år," siger BMW-køreren, som kan huske mange episoder fra banens første år. Også ulykken.

"Det lægger selvfølgelig også en lille dæmper på løbet, men det er noget, jeg har lagt bag mig. Jeg glæder mig til at køre der igen og møde beboerne, hvor jeg kender mange af byens borgere. Jeg har jo gået i skole i området, og mange af dem kommer og hilser på, når vi kører der. Det er en dejlig tilbagevendende begivenhed, og jeg synes, at det er synd, at vi ikke kommer der oftere."

40 års Jubilæumsløbet på Ring Djursland bliver dog langt fra noget nostalgitrip for Mike Legarth. Det er business-as-usual for den forsvarende mester i privatkørernes DTC Cup, hvor året resultatmæssigt er langt fra den flotte 2004-sæson. I tabellen ligger han således på fjerdepladsen efter Michael Carlsen, Vissenbjerg, Martin Pedersen, Køge, og Jens Møller, Ikast, men kun 22 points adskiller de fire.

"Jeg regner bestemt med at tage et vigtigt skridt ved at vinde privat cuppen på Ring Djursland og så komme tilbage. Vi har haft mange tekniske problemer i forhold til sidste år, men dem har vi fået løst. Nu starter vores sæson virkelig, og vi sætter vores angreb ind. Så må det briste eller bære," slår køreren fast, som sidste sæson var bedste privatkører i halvdelen af alle pre-finaler og finaler. Den oplevelse har han endnu til gode i år.

"Set i bakspejlet og med de problemer vi har haft, så har sæsonen været OK. Jeg har været uheldig, da det har været i løbene, at jeg er blevet ramt af problemer, som har taget spidsen af effekten, men heldigvis har det ikke været så graverende fejl, at jeg er udgået," siger han.


Ring Djursland anno 2005: Mike Legarth håber på et godt resultat på Ring Djursland, så han kan forsvare sin DTC Cup-titel.
(Birger Vilén)

Nu håber han på revanche på Ring Djursland, som han ikke bare betegner som sin hjemmebane, fordi han har arkitektens blod i årerne. Det er også en bane, som passer ham rigtig godt, og det bedste bevis leverede han sidste år, da han kom på podiet efter Casper Elgaard, Århus, og Jan Magnussen, England. Vil den præstation kunne gentage sig?

"Hvis det bliver rigtig varmt, så er der en mulighed for det, og det vil være en sand fornøjelse. Vores mål er jo, at vi én gang i løbet af sæsonen kommer på podiet generelt, og her vil Ring Djursland være et rigtig godt sted," smiler Mike Legarth.

Korte fakta:

 • Banens jubilæum vil blive fejret med en jubilæumsceremoni umiddelbart efter, at kørerne i Danish Touringcar Championship har kørt Super Pole søndag middag.
 • Blandt tilskuerne til 40 års Jubilæumsløbet er en række indbudte gæster fra den tid, hvor Jens Christian Legarth byggede banen.
 • Ring Djursland har som én af de få danske baner lagt arealer til afdelinger af FIAs internationale mesterskaber. I 1975 blev der kørt EM i Formel 3, mens der i 1980 og 1981 blev dystet om EM-points i rallycross.
 • Man kan læse mere om Ring Djurslands lange og turbulente historie på hjemmesiden Ring Djursland.com.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • 07/08/05 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her