Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Raikkonens drømmeløb

Formel 1 
31/07/05 

Ungarns Grand Prix
Selvom Michael Schumacher havde pole, så var det Kimi Raikkonen der stjal billedet på Hungaroring. En god taktik og fejlfri kørsel var den finske opskrift på sejr. Og sejren skulle i hus på en dag hvor Renault og Fernando Alonso fejlede og endte uden for pointene.
 

Alle havde forventet at det ville være Michael Schumacher der skulle først i pit. Efter en række middelmådige placeringer, også i kvalifikationen, var overraskelsen over pole-position til den tyske verdensmester så stor, at de færreste troede der var ret meget andet end dampe i tanken.

Men da det kom til stykket var det i stedet Kimi Raikkonen der lavede dagens første pitstop, overraskende tidligt, og umiddelbart sendte det også finnen lidt ned i feltet. Men satsningen betalte sig og Raikkonen kunne vinde sæsonens fjerde sejr uden de store problemer, han skulle bare køre hurtigt og holde bilen på banen. Og så selvfølgelig håbe på at den holdt hele vejen hjem.

Det gjorde den ikke for holdkammeraten Montoya, der ellers også fik kørt et fornuftigt løb, den tid han var med. Som en anden kanin spurtede han afsted, da han tidligt i løbet kom i front. Men det var ikke nok. På bagsiden af banen faldt tempoet dramatisk og Montoya blev indhentet og overhalet af både Raikkonen og Schumacher, inden han kørte i pit for at udgå.

Selvom det ikke blev til en sejr i dag, for Michael Schumacher, blev det alligevel til en 2. plads. Flere faktorer spiller ind her, men først og fremmest må det tilskrives at Ferrari i dag simpelthen var mere konkurrencedygtig end i de tidligere løb. At ydre omstændigheder så også hjalp på det, er en anden historie.

Udover Montoyas frafald midt i løbet, var det de ydre omstændigheder der hjalp Ferrari og Michael Schumacher, det faktum at Alonso ikke spillede nogen rolle i dagens løb. På vej gennem det første sving blev han klemt lidt i indersiden og knækkede en frontvinge - der senere på omgangen faldt af. Alonso måtte i pit og formåede aldrig at gøre det store indtryk derefter. En ganske beskeden 11. plads blev det til.

Den første omgang bød også på flere uheld. Rubens Barrichello forårsagede noget skubberi, der resulterede i at Christian Klien ret bogstaveligt fløj ud af løbet, med en flot saltomotale. At Klien kunne gå fra ulykken er en understregning af den fantastiske sikkerhed der er ved bilerne nu om dage.

Fernando Alonsos aflagte frontvinge betød et farvel til den anden Red Bull kører, David Coulthard. Alonso tabte den beskadigede vinge halvvejs rundt på banen, og de efterfølgende biler zigzaggede for at undgå den. Men Coulthard kunne ikke nå at se den, før den havde revet hans ene forhjul af. Så exit to Red Bull biler på første omgang.

At Alonso ikke spillede nogen rolle i løbet, og at Barrichello heller ikke gjorde det, qua sit uheld på første omgang, og at Montoya måtte udgå, betød at der var en podieplads billigt til salg. Den købte Ralf Schumacher, der så for første gang i sin tid som Toyota kører fik en lille pokal med hjem. Ralf kørte et fint, men som vanligt lidt anonymt løb. Mod slutningen hentede han sin storebror, men kunne ikke gøre mere ved det.

Jarno Trulli rundede en fin Toyota dag af med en 4. plads. Efter et par knapt så gode løb, gik det fremad igen for det japanske team, med to gode placeringer. Jenson Button havde også en rimelig anonym dag på kontoret, men kom hjem med fire gode point for 5. pladsen.

Williams klarede sig godt i Ungarn, i forhold til hvordan de har klaret sig gennem de sidste løb. En 6. plads til Heidfeld, der igen understregede at han faktisk har masser af talent, og en 7. plads til Webber, der stadig mangler at bevise at han er så god, som så mange (inklusive mig selv) troede.

Det sidste point gik til Takuma Sato, der holdt sig fri af alt for mange eskapader og fik sæsonens første pointgivende placering. I alt en fornuftig da for BAR. Tilgengæld en dårlig dag for Renault. Ud over Alonsos uheld i starten og middelmådige indsats i løbet, gjorde Fisichella sig heller ikke alt for positivt bemærket. Et lille forsøg som græsslåmaskine gjorde ikke meget helhedsindtrykket. En beskeden 9. plads var hvad det kunne blive til. Ikke godt nok for et team der fører i VM.

Martin Møller-Thomsen

Se også:
Løbsresultatet
Læs mere om:
  • 31/07/05 - Hungaroring - Formel 1 - FIA F1
  •