Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tysklands GP - Set og sket - Bunden

Formel 1 
26/07/05 

Denne gang fik tre teams i bunden points. Jordan og Minardi måtte som vanligt tage fra Hockenheim uden points.
 

Red Bull, BAR og Sauber fik points denne gang. For Red Bull er det første gang i fire GP'er at der kommer points på kontoen, og der er hårdt tiltrængt. Der er stadig et lille spring ned til BAR som nu rykker opad i listen. Sauber fik et enkelt trøstpoint takket være Felipe Massa. Og så gør C. Albers det jo rigtig godt. Han var bedst placerede af de fire køre i de to nederste teams.

Red Bull - 24 points:
Coulthard gjorde det igen. Kørte points hjem til teamet. Og det var på flot og aggressiv kørsel at det blev klaret. Han fik en god start, og selvom et pitstop kostede et par placeringer, var der ikke noget til hinder for at han kom videre op i placeringerne. Han kæmpede godt, og forsøgte at holde R. Schumacher bag sig, men Toyota køreren gav ikke op og fik overhalet Coulthard. Efter løbet var DC glad for resultatet, men sagde også at skal Red Bull køre det bedre, så er der lige nogle flere ting der skal rettes før man er tilbage til formen som teamet havde i sæson starten. C. Klien mistede et par placeringer i starten af løbet, men fik dog indhentet det tabte. Han havde gennem en stor del af løbet flere dueller med Barrichello, som Klien vandt. Klien var tilfreds med løbet, men var ikke tilfreds med bilen som var vanskelig at håndtere, især med meget benzin ombord. Chr. Horner var tilfreds med resultatet, og men mener at der er mere at se efter i bilerne.

BAR - 15 points:
Med seks points søndag eftermiddag, overhalede BAR både Jordan og Sauber i regnskabet. Nu gælder næste team som er Red Bull. Forskellen er nu minimeret til 9 points. Jenson Button kørte et godt løb, og fik som belønning det nederste trin på podiet. Button mistede lidt i starten og hængte efter bl.a. Alonso og M. Schumacher. Men efter en duel over flere omgange lykkedes det senere for Button at overhale M. Schumacher som kom til mere og mere at ligne en stopklods. Takuma Sato var derimod ikke særlig heldig. Allerede i starten af løbet gik det galt idet han og Fisichella havde et lille møde, efter at Fisichella - efter Satos mening - havde løftet speederen lidt for tidligt. Det kostede et ekstra pitstop for dem begge. Derfra var der kun en ting for Sato at gøre. Presse det bedste han havde lært. Men skaden var sket. Han sluttede løbet på en måske skuffende 12 plads. Resultat betyder at vi har en glad og en skuffet kører. Button indrømmede at han måske nok kunne have indhentet Montoya, men at han ikke havde kunnet overhale ham. Realistisk og ærligt. Så seks velfortjente points til Button. Honda beviste at der nu igen er kommet god fart i bilen, men også at der skal hentes mere i småtingsafdelingen for at det øverste trin kan nås.

Sauber - 14 points:
Sauber er ved at komme ind i rytme hvor der hentes points i hvert andet løb. Det er vel også det bedste teamet kan gøre det i år. Et år som ikke har været imponerende i forhold til den store fremgang sidste år. Men der arbejdes på sagerne, og afkastet kommer ind i mellem. Massa udviste igen den gode og aggressive kørsel som han er kendt for. Og på en god dag når han langt op. Søndag blev det til en ottendeplads og et enkelt point. JV var det uheldige element i søndagens tyske GP. Han følte sig måske med rette som en skydeskive, og det allerede på første omgang. Der blev han ramt af Barrichello, og senere på fjerde omgang af Robert Doornbos. Endelig var der omgang 27 hvor Monteiro lavede en noget mystisk nedbremsning ind foran JV. Det gav efterfølgende vibrationer i bilen, som man prøvede at klare med hjulskifte på forhjulene, men intet hjalp. Stille og roligt i mål som nr. 15.

Jordan - 11 points:
Jordan kørerne havde et meget livligt løb. De var implicerede i flere hændelser, endda med hinanden også. Selvom Monteiro måske ikke lige frem er den mest talentfulde kører, så imponerer han jo altså stadig med at få bilen med hjem over målstregen hver gang. Lidt af en rookie rekord han er i gang med at lave. I mål i alle løb som debutant, flot. Men søndag kunne det have kostet. Han blev presset af banen på første omgang, han var senere involveret i en noget mystiks nedbremsning ind foran JV, men kommissærerne dømte løbshændelse på den episode. Karthikeyans indsats var lidt mere tvivlsom. Starten var ikke for god, men det gik udmærket i de første 16 - 17 omgange. Så begyndte han at få problemer med dækkene. Og så påstod han at han ikke havde set at der blev vinket med blå flag da Heidfeld skulle overhale ham. Teamet ville ikke umiddelbart sige at der ikke havde været flag for Karthikeyan, men siger mellem linierne at han nok havde ret. I hvert fald blev han idømt en drive-through straf. Og til sidst nåede han også at spinde af banen. Ikke noget at sige til at sædet under ham måske er ved at blive lidt usikkert. Ikke hvis man skal tro på rygterne.

Minardi - 7 points:
Efter Minardi standard var det vel en god weekend for teamet. C. Albers kørte det bedste endnu i denne sæson, og blev belønnet med én 13 plads. Debutanten Robert Doornbos rodede sig ud i forskellige besværligheder. Han mødte JV på omgang fire, spandt rundt og kørte i pit for at få tjekket bilen. Ved et pitstop senere, opdagede mekanikerne at et dæk var ved at punktere. Man skiftede dækket, men fik som belønning én stop-and-go straf for det. Men trods problemerne fik begge kørerne bragt deres biler i mål. Albers som nr. 13 og Doornbos som nr. 18.

Dons

Læs mere om:
  • 24/07/05 - Hockenheim - Formel 1 - FIA F1
  •