Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Løbsrapport - Hockenheim

Formel 1 
24/07/05 

Alonso tager sin 6. sæsonsejr
Igen satte tekniske problemer en stopper for Kimi Raikkonens kamp for at lukke hullet op til Fernando Alonso, da han på 36. omgang smed en sikker sejr over styr.
 

Dermed øgede Fernando Alonso altså sit forspring i kørernes stilling og det ligner efterhånden et sikkert mesterskab til spanieren.
To af dem som imponerede, var Jenson Button og Juan Pablo Montoyta, som med flot kørsel og gode overhalinger, sikrede sig hhv. en fortjent 3. og en 2. plads. Også Red Bull's David Coulthard imponerede med en fin 7. plads.


Herren i billedet endte igen som vinder.
(Foto: Renault F1)

Det blev et løb som blev præget af mange uheld, hvilket blev sat i gang allerede på første omgang. Starten blev igen taget af Fernando Alonso, som fra en 3. plads næsten formåede at skyde sig frem foran Kimi Raikkonen på pole position. Den formåede finnen dog at holde ved at gøre sig ret bred gennem første sving.

Raikkonens holdkammerat, Juan Pablo Montoya, måtte starte fra sidste pladsen grundet sin kørerfejl under kvalifikationen.


Albers kæmpede flot idag og fik en fornem 13. plads med hjem.
(Foto: Minardi)

Der foregår en masse kampe på de første omgange længere nede i feltet og det går hårdest ud over Sato, som må have skiftet sin frontvinge i en kollision med Fisichella ned af langsiden. Også Trulli er en tur i pit til et ikke-planlagt pitstop.

Udover Alonso kommer Michael Schumacher, Montoya og Albers godt af sted. Sidstnævnte er helt oppe på en 12. plads efter de 2 første omgange er kørt. Samtidigt må Webber sande at 2005 bare ikke lige er Williams' sæson, da han allerede efter 2 omgange kører bilen i garage. Han kommer dog ud senere igen, men er derefter selvfølgeligt håbløst langt bagefter.


David Coulthard var i hopla idag og nuppede 7. pladsen.
(Foto: RedBull-Sutton)

Coulthard har også fået en fin start og er helt oppe på 6. pladsen efter at have startet som nr. 11. Den store taber hidtil er Fisichella, som er dumpet fra 4. pladsen og ned på 8. pladsen.

Oppe foran øger Raikkonen kraftigt. Han er på enkelte omgange næsten 1 sekund hurtigere end Alonso på 2. pladsen, som er den eneste der tilnærmelsesvist kan følge med Raikkonen. Både Michael Schumacher (P3) og Jenson Button (P4) taber terræn til de 2 forreste.

Løbet går nu ud på sin 14. omgang. Nede bagerst i feltet kæmper Barrichello en sej kamp med at få Ferrari'en op gennem feltet. Indtil videre er han dog ikke kommet længere op end 12. pladsen - skidt dag for brasilianeren indtil videre.

På omgang 22 går Alonso i pit for første gang, hvilket er godt nyt for Raikkonen. Han har over 8 sekunder ned til Alonso og han endda mere benzin i tanken - han bliver 3 omgange mere på banen.


Jenson Button kæmpede bravt og fik en 3. plads med hjem.
(Foto: BAR-Honda)

Jacques Villeneuve har heller ikke haft det mest optimale løb indtil nu. Og det bliver bestemt ikke bedre af at Tiago Montero har valgt at køre med hovedet under armen. På 28. omgang ned mod hårnålen overser Montero totalt Villeneuve's Sauber og de brager sammen. Begge må efterfølgende en tur i pit. Samtidigt overtager Montoya 5. pladsen fra Fisichella grundet et længere første stint.

Oppe foran fortsætter Raikkonen med at dominere.
Det får dog en brat ende på 36. omgang, hvor McLaren-raceren pludselig giver op. Bilen kører langsomt og stopper helt midt på langsiden ned mod hårnålen. Det ligner et problem med gearkassen. Hermed overgives første pladsen i løbet til Alonso, som igen er heldig på Raikkonens bekostning. Det ligner afgørelsen på VM.


Kimi Raikkonen måtte igen sande at heldet ikke er på hans side.
(Foto: McLaren)

Samtidigt begynder Button at kunne presse Michael Schumacher i kampen om 2. pladsen. Men samtidigt er Montoya også ved at have kontakt med de to. Ligner en hård kamp om de 2 resterende podieplaceringer - Alonso er kørt.

Kampen om podiepladserne går først rigtigt ind i sin afgørende fase på 45. omgang. Button laver en meget flot overhaling på Michael Schumacher ned imod hårnålen. Begge må dog senere overgive sig til Montoya, som simpelthen bare havde en bedre bil på dagen. Utroligt flot kørt af Montoya, som startede sidst.


Juan Pablo Montoya kørte et rigtigt flot løb og fik 8 points med hjem.
(Foto: McLaren)

Løbet begynder nu at gå ind i sin afgørende fase. Podiet ser ud til at være fastsat, men der er hård kamp om fjerde og femte pladsen mellem Michael Schumacher og Giancarlo Fisichella. Denne trækker sidstnævnte sig sejrrigt ud af. Og sådan slutter det.

Top5 i løbet ser altså således:
1. Fernando Alonso
2. Juan Pablo Montoya
3. Jenson Button
4. Giancarlo Fisichella
5. Michael Schumacher

Et løb som sandsynligvist satte en ende på Raikkonens forhåbninger om at indhente Alonsos forspring i VM-stillingen. Heldigvist kan alt ske i motorsport, men med mindre at Renault får problemer med stabiliteten ser det svært ud.

Dagens positive overraskelser var Michael Schumacher, Juan Pablo Montoya, David Coulthard, Christjian Albers og Jenson Button som alle kørte et løb over forventning. På den negative side finder vi igen Williams, som igen ikke kunne kæmpe med i toppen. Og så skal der lige lyde en reprimande til McLaren - få nu den bil til at holde hjem!

Næste løb køres den 31. juli på Hungaroring i Ungarn.

Søren Riis

Læs mere om:
  • 24/07/05 - Hockenheim - Formel 1 - FIA F1
  •