Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Lån & Spar Bank Racing i klar DM føring

F1800 
21/07/05 

Da beskedenhed ikke er en af de dyder der præger skandinaviens største Formel Ford Team, har teamet efter NEZ/SM/DM løbene på Falkenbergs Motorbana i Sverige plantet sine 4 DM kørere på de første fire pladser af det danske mesterskab i Formel 1800.
 

Flemming Schleimann fra Lån & Spar Bank maner dog realistisk til besindighed: "Vi er jo ikke engang halvvejs i sæsonnen endnu, og knapt nok kommet os ovenpå den enorme skuffelse over at løbene på Sturup blev aflyst." Hele teamet var på plads og måtte sende sine mange gæster hjem uden at de havde fået set formel løb. Han forsætter: "Nu havde vi som sjællansk team ellers chancen for at eksponere os overfor vore mange københavnske tilhængere, så ikke blot fik vi brugt en masse tid og penge på ingenting, men måtte også skuffe vore fans ved ikke at skulle køre på grund af en manglende banegodkendelse. Fakta er at der nu kun er kørt 6 løb og der er hele 8 tilbage, så meget kan ske endnu i mesterskabet." Han slutter med et skælmsk grin:
"Ja vores klasse var for fin og for hurtig til at vi måtte køre på Sturup, vi havde uden dikkedarer pillet 1,5 sek af den banerekord DTC bilerne satte."


(Foto: LSB.dk)

Falkenbergs Motorbana sammen med STCC var en helt anden sag, 35 startende formelbiler, 2 forudgående testdage, dobbelt kvalifikation, A og B finaler, alle tre mesterskaber linet op, jo her var der formel ford løb for alle pengene og man følte sig næsten hensat til Formel Ford Festivalen på Branch Hatch.

# 28 David Olsson Sverige var næsten på hjemmebane, og gik til stålet som aldrig set før, kvallede direkte i A finalen, kørte en flot DM andenplads hjem i første finale og en sejr i anden finale, samt en hurtigste omgang. David fik også både gode SM og NEZ point i begge løb, så for hans vedkommende var det nok den mest pointgivende weekend iindtil nu. Olsson´erne og teamets svenske sponsor Veidec syntes da også det hele var "mycket, mycket bra."

# 51 Mark Kamstrup Danmark havde fart på, rigtigt meget fart på, så meget at han har fået nyt kælenavn. Mark tog DM pole i første A finale som han ubeskedent vandt, samtidig med en hurtigste omgang. DM pole i anden A finale, men på vej op på NEZ femtepladsen sat ud af spillet af en finne der ikke var helt enig med Mark om hvem der skulle blive femmer i det fine selskab. 6 løb kørt - 2 udgået og 4 sejre! Kælenavnet......? "Vind eller forsvind Mark"

# 61 Kim Humborstad Norge bøvlede lidt med det våde føre i A finale 1 og måtte nøjes med en DM 4 plads, men da banen tørede op til A finale 2 kom der andre boller på suppen, og kim kørte sig flot op til en DM andenplads. Kim har efter at være udgået af de to første DM løb nu fået stabilitet og god fart i bilen igen og var meget glad og tilfreds med point høsten denne weekend. Kim mener dog helt klart at der er plads til flere forbedringer endnu.

# 62 Mats Franer Norge er i år rykket op i en anden liga og kæmper nu helt fremme om top pladserne i SM & NEZ, Frustrende nok fik vi ikke helt den fart på Mats og bilen denne weekend og måtte i SM & NEZ sammenhæng tage til takke med pladseringerne lige uden for podiet. Mats ligger nu tre´er i SM kun et sølle point fra 2 pladsen og hans pladsering i NEZ er 3 point fra trediepladsen. DM kørerne kan prise sig lykkelige for at Mats ikke kører med om DM i år for så var han løbet med alle pointene i den sammenhæng. Der er lagt op til en forrygende NEZ finale til Grand Prixet på Jyllandsringen, hvor ønsket er klart:..! " Sejr."

# 69 Ronnie Bodekær Danmark nåede i B finalen at blive næstbedste dansker og dermed hhv. DM 6 plads og DM 5 plads i mesterskabs sammenhæng.
Det var en helt ny oplevelse at køre på så hurtig en bane, hvor gennemsnitshastigheden nåede op på 142 km/t og tophastigheden rundede 210 km/t. Det er lidt andre forhold end når vi kører herhjemme. Ronnie ser nu frem til de næste løb, hvor der forinden skal testes sammen med Mats i Norge i nogle dage.

Den uofficielle DM stilling før DM løbene på Ring Djursland, således som klassen har indstillet den til banesportudvalget er som følger:

Top 7:

Plac.KørereTeamPoint
1Mark KamstrupLån & Spar Bank Racing105
2David OlssonLån & Spar Bank Racing94
3Kim HumborstadLån & Spar Bank Racing77
4Ronnie BodekærLån & Spar Bank Racing69
5Jacob DalbyHP Racing68
6Dennis HolbækHP Racing64
7Nicki ThiimVecto Racing61

Elvin Nielsen Motorsport / Lån & Spar Bank Racing


Læs mere om:
  • 07/08/05 - Ring Djursland - F1800 - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her