Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

ETCC ud, ETCC ind

European
Touring Car
Cup 

15/07/05 

- og måske DTC i Italien?
Op til denne sæson blev European Touring Car Championship (ETCC) erstattet med World Touring Car Championship (WTCC), og nu kommer så European Touring Car Cup (ETCC).
 

European Touring Car Cup er ikke nogen ny serie, men derimod en europærisk finale, hvor de nationale Touring Car klasser mødet til en fælles mesterskabsweekend.

Denne fælles mesterskabsweekend - European Touring Car Cup - afholdes for første gang på Vallelunga banen i Italien den 15. og 16. oktober 2005.

For at kunne få lov til at stille op i dette løb, så skal man have deltaget i mindst 70% af løbene i sit hjemlige Touring Car mesterskab, og man må ikke have deltaget i World Touring Car Championship serien.

European Touring Car Cup er åben for to klasser: FIA S2000 og FIA Super Production.
Under disse kategorier falder blandt andet den dansk DTC serien ind, og netop de danske DTC kørere er sammen med kørerne fra Sverige (STCC), Finland, Tyskland (DTC), Italien, England (BTCC), Rusland samt de Baltiske lande, invitere til at deldage i dette arrangement, hvor der vil blive kæmpet om en titel i både FIA S2000 og Super Production klasserne.

Løbsafviklingen bliver forskellig for de to klasser:
FIA S2000 Cup skal køres to 50 kilometer lange løb, i umiddelbar i forlængelse af hinanden.
FIA Super Production Cup skal kun køre et løb af 75 kilometers længde.

Udover løbene i European Touring Car Cuppen, så er der også flere af de nationale Touring Car mesterskaber, der kører deres finale afdelinger på Vallelunga denne weekend, dog ikke den danske DTC serie, der kører deres DM Finale på Jyllands-Ringen den 1. og 2. oktober.

Som et bevis på den store bevågenhed som Touring Cars har i øjeblikket, og som dette arrangement dermed også har, så sender EuroSport live fra European Touring Car Cuppen.

Det vides endnu ikke om der er nogle af de danske DTC teams der vil deltage i European Touring Car Cuppen på Vallelunga.
Det forholder sig desværre således, at European Touring Car Cup køres samme weekend som der herhjemme køres Mini Le Mans på Padborg Park, og det vil nok forhindre en del i at tage til Italien for at deltage i Europa Finalen.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 16/10/05 - Vallelunga - European Touring Car Cup
  •