Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Montoya sejr på Silverstone

Formel 1 
10/07/05 

Juan Pablo Montoya vandt sin første sejr for McLaren, da han i dag krydsede stregen foran Fernando Alonso. McLaren og Renault understregede at de to er de bedste biler pt. ved også at besætte 3. og 4. pladsen.
 

Også her var det med McLaren forrest. Kimi Raikkonen, der igen havde mistet ti pladser på gridden efter et utidigt motorskift, var heldig med at blive nummer 3 foran Giancarlo Fisichella. Italieneren lavede nemlig også en gentagelse fra Frankrig, da han stallede motoren efter et pitstop.


Montoya
(Foto: West McLaren Mercedes)

Men hatten af for Raikkonen der to gange i træk nu har kørt sig fra en placering midt i feltet og op på podiet. Uheldigvis for ham er han begge gange havnet bag Alonso, der så alligevel har kunnet udbygge sit VM forspring.

Men her hvor vi er kommet over midten af sæsonen begynder det tydelige billede at tegne sig. Der er to teams - i alt fire biler, der kan præstere noget konstant. Og et gæt herfra er, at de fire biler kommer til at dominere resten af sæsonen. Det virker på mange måder som om konkurrenterne sakker længere bagud.

Tidligt på året var Toyota ofte med fremme, men på det seneste er det gået slemt tilbage. Godt nok har præstationerne i tidskørslerne været gode, men i løbet har det været en anden historie. I dag sluttede Jarno Trulli på en utilfredsstillende 9. plads, lige efter Ralf Schumacher, der igen viste sit ubestridelige talent for altid at hente point.


Ralf Schumacher
(Foto: Toyota F1)

Også Williams havde et par løb hvor de lå langt fremme, men på det seneste har de været stort set fraværende. De sluttede i dag som nr. 11 og 12!

Ferrari startede sæsonen dårligt, men undervejs kom de lidt tilbage og begyndte igen at ligne nogen man kunne regne blandt potentielle vindere. Men hverken her eller i Frankrig har der været meget vinder over de røde racere.

I Frankrig hentede Schumacher godt nok en 3. plads, på trods af bilen. Men end ikke Schumachers talent var nok i dag, hvor han sluttede på en beskeden og ret ligegyldig 6. plads, lige foran Rubens Barrichello.

Imellem de to Ferrari racere og de fire biler i front, fik Jenson Button lige kilet sig ind. Ikke noget formidabelt løb af englænderen, men en ok præstation, der for anden gang i træk sendte ham i pointene. BAR virker som om de måske godt kan overraske en gang eller to - hvis muligheden byder sig.

Et andet team der har overrasket tidligere på sæsonen, men som nu ikke længere imponerer helt så meget er Red Bull. Hvor de tidligere lå konstant i pointene er de faldet en del tilbage på det seneste.

Det skal dog ses i sammenhæng med at de fleste teams har fået styr på deres biler. I dag udgik kun en enkelt bil - ovenikøbet en Jordan - så det havde ikke engang nogen betydning.

En ganske typisk udvikling i øvrigt. Først på sæsonen er resultaterne ofte mere tilfældige end mod slutningen. Når VM kampen skærper til kan man se hvem der virkelig kan præstere og hvem der alligevel ikke kunne.

Resultatet af Englands Grand Prix:

NavnTeamTidPnt
1Juan Pablo MontoyaMcLaren1:24:29,58810
2Fernando AlonsoRenault+ 0:02,7398
3Kimi RäikkönenMcLaren+ 0:14,4366
4Giancarlo FisichellaRenault+ 0:17,9145
5Jenson ButtonBAR+ 0:40,2644
6Michael SchumacherFerrari+ 1:15,3223
7Rubens BarrichelloFerrari+ 1:16,5672
8Ralf SchumacherToyota+ 1:19,2121
9Jarno TrulliToyota+ 1:20,851
10Felipe MassaSauber- 1 omg.
11Mark WebberWilliams- 1 omg.
12Nick HeidfeldWilliams- 1 omg.
13David CoulthardRed Bull- 1 omg.
14Jacques VilleneuveSauber- 1 omg.
15Christian KlienRed Bull- 1 omg.
16Takuma SatoBAR- 2 omg.
17Tiago MonteiroJordan- 2 omg.
18Christijan AlbersMinardi- 3 omg.
19Patrick FriesacherMinardi- 4 omg.
20Narain KarthikeyanJordanDNF -50 omg.
Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 10/07/05 - Silverstone - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS