American Le Mans Series

Dobbeltsejr til Champion Audi

ALMS
06/07/05

American Le Mans SeriesKun 14 dage efter triumfen i Le Mans var Marco Werner og JJ Letho igen øverst på podiet. Sort uheld for Dyson MG.

Løbet på Lime Rock bød på en næsten to timer lang tæt kamp mellem de to Champion Audi´er med Letho/Werner og Biela/Pirro og Dyson MG´en med James Weaver og Butch Leitzinger.
Fra start var det manden på pole Marco Werner der styrede løjerne med Leitzinger på andenpladsen og Pirro som treer. Efter første pitstop-runde var det James Weaver der var i front, en placering som holdt længe. Afgørelsen faldt ( i bedste Formel 1 stil!) efter næste pitstop-runde. Dyson-Lola´en med James Weaver kunne ikke starte og da Weaver endelig kom af sted havde team´et mistet en omgang til de to Champion-Audi'er.
Weaver kæmpede for at komme tilbage og det lykkedes at komme på omgangshøjde med de førende, inden han 10 minutter før det ternede flag måtte udgå.

Den anden MG-Lola fra Dyson team´et havde tidligt i løbet problemer med gearkassen og efter en kollision med en langsommere GT-bil måtte den også udgå.

Løbet var præget af flere Safety-Car perioder. Det betød, at Biela/Pirro "indhentede" de 15 sekunder som de var bagud i forhold til Letho/Werner. Da løbet igen blev givet fri, kæmpede de to Champion-Audi´er en hård kamp om sejren. Letho/Werner trak de længste strå og kunne krydse målstregen med et forspring på 1,719 sekunder til Biela/Pirro.

Chevrolet gentog kunststykket fra Le Mans og vandt en dobbeltsejr i GT1-klassen. Der var også Le Mans da-capo i "Porsche-Cup´en" (GT2) hvor det også blev til dobbelt-up med Bernhard/Dumas foran Bergmeister/Long.

Efter 6 sæsoner er Audi R8 stadig en vinder, men nu kræver det "lidt hjælp" fra konkurrenterne.