Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

England Grand Prix - preview

Formel 1 
05/07/05 

Allerede en uge efter Det Franske Grand Prix ruller bilerne igen. Dennegang på Silverstone i England. Med kun en uge imellem kan man forvente at styrkeforholdet teamsene imellem er stauts quo. Men ikke helt. Der er forskel på baner og nogle biler har det bedre på Silverstone end Magny-Cours - og omvendt.
 

Kampem kommer sandsynligvis til at stå mellem Kimi Raikkonen og Fernando Alonso igen. De to har sæsonen igennem vist at de kan noget andre ikke kan. Hos Renault har Alonso eftertrykkeligt sat sig som første mand og hos McLaren har Montoyas sæson været så elendig at han ikke har nogen muligheder for noget som helst.

Men det betyder ikke at man skal afskrive columbianeren. Når alting klapper er han en gudsbenådet racerkører og så er han svær at slå. Hans problem er at skaffe gode resultater de dage hvor alting ikke klapper.

En kører der kan skaffe gode resultater på dårlige dage, er Michael Schumacher. Ferrari var langt fra i form i Frankrig, men alligevel lykkedes det tyskeren at redde sig en podieplads, og endda uden at være afhængig af andre uheld. Et vidnesbyrd om at selvom han er 36, og selvom han sikkert ikke er helt så skarp som for fire år siden, er Schumacher stadig i stand til at kæmpe med i front, hvis eller bilen tillader det.

Om Ferrari kan følge med på Silverstone? Det bliver spændende at se! Både BAR og Toyota ligger og trækker dem i haserne i kampen om at være øjeblikkets tredie bedste team. Williams derimod virker svage i koderne. Usikkerheden omkring fremtidens motorer har måske påvirket teamet. Ellers også er de bare blevet løbet over ende. I al fald er deres præstationer på det sidste næsten pinlige.

Toyota var heller ikke alt for stolte af løbet i Frankrig. Godt nok blev bilerne nr. 5 og 7, me det var ikke på nogen imponerende måde. Trulli vil gerne holde fast i den 4. plads han har og til det kræves der flere podieplaceringer.

Red Bull har heller ikke været så fantastiske på det sidste, som de var i starten. Man skal dog aldrig afskrive David Coulthard som pointhøster. Sauber har tilgengæld fået mere styr på tingene. BMW rykker ligeså stille ind, selvom ændringerne naturligvis ikke sker fra dag til dag, og slet ikke i øjeblikket hvor en Ferrari motor ligger i bagenden af bilen. Men afklaringen af teamets fremtid giver en vis ro internt, som muligvis kan omsættes i endnu flere points.

Men i front vil det være optmistisk at gætte på andet end Raikkonen og Alonso. Sidstnævnte har heldet på sin side i øjeblikket og fører stadig pænt i VM kampen. Men et par enkelte fejl fra den unge spanier og Raikkonen kan lige pludselig ånde ham i nakken.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 10/07/05 - Silverstone - Formel 1 - FIA F1
  •