Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Frankrigs GP - Set og sket - Bunden

Formel 1 
04/07/05 

I bunden skete der kun lidt. Sauber og BAR fik points, Red Bull havde deres problemer, mens Jordan og Minardi er tilbage på de vante pladser.
 

Sauber fik et enkelt point. BAR kom endelig i gang og fik deres første points i år. Og så blev der hverdag for Jordan og Minardi igen. Der var skuffelse hos Sauber og BAR der begge havde to biler i pointene, Red Bull fik kun Couthard hjem, og de to sidste fik det de plejer, nemlig ingenting. Det er igen hverdag blandt de nederste fem teams.

Red Bull - 22 points:
Trækker vi det amerikanske GP ud af statistikken, var det kun anden gang i denne sæson at Red Bull teamet ikke fik points. Men det havde sine årsager. C. Klien udgik på anden omgang. Problemer med brændstoftilførslen trak ham ud af løbet. David Coulthard gjorde hvad han kunne, men havde problemer med trafik der forhindrede ham i at komme yderligere frem. Han mente selv at han sagtens kunne have været bedre placeret. Allerhelst ville han ikke sige mere end at han ser frem til det engelske GP. Klien var hurtigt i bad, og var næsten heller ikke til at rive en kommentar ud af, udover at han synes, at løbet sluttede næsten før det startede. Teamet må nu finde årsagen til den manglende brændstoftilførsel, så problemer ikke opstår igen. Der var ingen glade miner hos Red Bull efter løbet.

Sauber - 13 points:
Peter Sauber valgte at se på det positive efter det franske GP, der er også den stil man normalt ser ham i. Men der var også positive aspekter i det franske GP for Sauber. Først og fremmest fik JV kørt et point på kontoen. For det andet var det tredje gang nogensinde at Sauber får point på Magny-Cours. For det tredje var begge biler yderst konkurrencedygtige. Massa lå godt til i starten af løbet. Men så opstod en uoprettelig fejl. Det hydrauliske tryk forsvandt. Han oplevede det således at bilens styring blev tungere og tungere, og så kunne han derefter ikke skifte gear. Så er der kun en ting at gøre, og det gjorde han. Nemlig at køre i pit og udgå. JV kørte ganske godt med. Han indrømmer selv at han kørte tør for asfalt lige efter det andet pitstop, men reddede bilen som han syntes kørte rigtig godt. Faktisk kunne begge biler holde et ret højt tempo. Massa mente at han sagtens kunne være endt i pointene hvis ikke fejlen var opstået.

Jordan - 11 points:
Tiego Monteiro forsætter med sit imponerende. Han har nu som rookie kørt 10 Formel 1 GP'er uden at udgå. Han mente selv efter løbet, at afstanden til de forankørende bliver gradvist mindre og mindre, men erkender da også at der stadig er meget lang vej endnu. Karthikeyan havde det modsat Monteiro ikke noget nemt race. Allerede på tredje omgang fik han et problem der fulgte ham løbet ud, men han fuldførte. Tredje og femte gear forsvandt, og da det er en bane hvor flere sving køres i netop de to gear, havde han et alvorligt problem. Men han holdt bilen kørende og kom i mål. Teamets sportsdirektør, Adrian Burgess, ser frem til at man kan indsætte EJ15B, men man skal lige have afsluttet noget mere udviklingsarbejde og test inden det sker. Det at kørerne fuldførte, betyder at de får en lidt bedre kvalifikations-startrækkefølge.

Minardi - 7 points:
Uden at overdrive kan man vel godt påstå at det franske GP 2005 er et af de GP'er som Minardi teamet helst vil glemme. Med kun få omganges mellemrum, udgik begge biler af løbet. Og begge af samme årsag. Venstre baghjul tabte luften. Det har senere vist sig at en ventilhætte ikke var monteret korrekt. En menneskelig fejl, men det var dyre lærepenge. Friesacher klagede over en meget nervøs bil, men er han ikke selv delvis skyld i det? Albers var for så vidt godt tilfreds med sit tempo, som han mente var næsten ligeså hurtigt som Jordan bilerne. Minardi - på den igen. Det kan gøres bedre.

BAR - 5 points:
BAR fik begge biler i mål, og Jenson Button fik sæsonens første points. Sato burde måske overveje at skifte til crosscountry sportsgrenen. I hvert fald var han igen mester for flere afkørsler. Ok, den ene var ikke hans skyld, men det kneb lidt for ham at holde sig på asfalten. Desværre gjorde han det på et tidspunkt hvor han lå godt fremme i placeringen. Derfra gik det baglæns gennem feltet for hans vedkommende. Button skulle lige igennem en smule trafik, men så gik der stille og roligt fremad for hans vedkommende. Han har sandelig ikke glemt at det nu engang er sjovest at være med i toppen. Det franske GP kan meget vel være vendepunktet for BAR teamet i denne sæson. Nu venter hjemmebanen Silverstone om en uge, og mon ikke at BAR kan tage en masse erfaringer med fra Frankrig?

Dons

Læs mere om:
  • 03/07/05 - Magny-Cours - Formel 1 - FIA F1
  •