Challenge

03/07/05

Copenhagen Racing Grand Prix set med statistiske briller
Det gav lidt sig selv, at der ville blive sat mindst én ny rekord, da Danish Touringcar Championship i sidste weekend gæstede Sturup Raceway. Men rent faktisk blev det til langt mere end blot en banerekord på den nye bane, der er den syvende, som DTC-serien har besøgt igennem årene.

Som bekendt gik finalesejren til Michel Nykjær, Tappernøje, og det er dermed første gang, at han har vundet et DTC-løb på en anden bane end FDM Jyllandsringen. Men sejren gjorde også Seat-køreren helt unik. Han vandt også den seneste finale, som Danish Touringcar Championship kørte på et nyt baneforløb (den udvidede FDM Jyllandsringen), og dermed er han den eneste kører, som har taget to sejre i finaler på nye baneforløb.

Copenhagen Racing Grand Prix vil også blive husket for løbet, hvor John Nielsen, England, valgte at parkere sin Essex-BMW i protest mod en ikendt straf. Men det er rent faktisk sket én gang tidligere, nemlig ved Grand Prix Danmark i 2003.

Jan Magnussen, England, vandt pre-finalen, og det blev hans sejr nummer 11 i en pre-finale, og den tidligere mester har dermed vundet pre-finaler på intet mindre end fem forskellige baner. Foruden Sturup Raceway drejer det sig om FDM Jyllandsringen, Mantorp Park, Padborg Park og Ring Djursland. Til gengæld er det kun på FDM Jyllandsringen, at Big Mag har vundet finaler!

Som en naturlig konsekvens af sin sejr i pre-finalen, blev Jan Magnussen også noteret for at have ført dette løb. Dermed har Toyotas Corolla T-Sport-model formået at føre en pre-finale på samtlige de baner, DTC hidtil har kørt på i år.

Det var også et par mindre jubilæer ved Copenhagen Racing Grand Prix. Der var således tale om DTC-afdeling nummer 40 for Jørgen Weinreich, Hammel, mens Jan Magnussen og Casper Elgaard, Århus, henholdsvis kørte deres DTC-pre-finale nummer 30 og 40. Ligeledes var det 25. gang, at John Nielsen og Jan Magnussen var med i en Super Pole.

Til gengæld var der ingen Volvo med på startgridden i pre-finalen. Sidste gang det skete var ved Åbningsløbet i 2004, hvor der dog havde været en Volvo med i første startforsøg, men hvor løbet blev rødflaget og startet om. Ser vi bort fra dette løb, så skal vi helt tilbage til DTCs første udlandsløb på Zandvoort i september 2000, før vi finder en pre-finale uden en Volvo i syne.

Hans Hartmann, Herning, scorede med en tolvteplads i finalen sine første points nogensinde, og han blev dermed kører nummer 60, der har scoret DTC-points.

Carsten Leveau, København, blev på sin egen racerbane det seneste medlem af den eksklusive Klub 1000. Den tæller fem andre kørere, som alle har gennemført mere end 1.000 km i DTC-finaler.

Intet mindre end en fjerdedel af kørerne i feltet noterede sig for deres bedste DTC-resultater nogensinde på Sturup Raceway. De seks kørere var Martin Pedersen, Køge (fjerdeplads i både pre-finale og finale), René Rasmussen, Frederikssund, (sjetteplads i både pre-finale og finale), David Falch, Roskilde (ottendeplads i pre-finale og syvendeplads i finale), Klaus Verner, Silkeborg, (trettendeplads i pre-finale), Kim Lund, Silkeborg, (femtendeplads i pre-finaler og ellevteplads i finale) og Hans Hartmann (tolvteplads i finale).