Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Rallykører og sommerfugle

DM Rally 
30/06/05 

Når Peugeot Rally Slagelse starter på lørdag kl. 07:30 vil mindst én af kørerne helt sikkert kunne føle sommerfuglene i maven.
Kjeld Seidler, det lokale rally-es, vil være ramt i særlig grad.
 

- Jeg kan nok ikke undgå at føle en ganske særlig spænding, beretter Kjeld Seidler og fortsætter:
- Min klub Slagelse Auto Sport er arrangør, og så vil jeg jo gerne gøre et rigtigt godt indtryk i lokalområdet. Dernæst er både min arbejdsgiver og mit bilmærke sponsor for løbet og endelig pryder min nye Peugeot forsiden på løbets program. Det trykker altså en anelse, hvis jeg skal være helt ærlig!


(Foto: Seidler Motorsport)

Forhåbentlig lykkes det at tøjle nervøsiteten og omsætte det hele til kræfter og positiv energi, for det bli'r der brug for i løbet af dagen. Det vil nemlig kræve en enorm mængde kræfter af chaufføren at styre den hidsige Peugeot 307 med mere end 200 HK på forhjulene gennem de mange sving på løbets hastighedsprøver. Et øjebliks uopmærksomhed og man er løbet tør for vej!
Og så er der jo lige det med lokalfavorit værdigheden, det betyder ofte at speederen får bare en lille smule mere, for nu skal det være!

Hele eliten er med
Startlisten tæller 54 biler, og da alle betydende danske rallykører er med trods ferietiden er der garanti for både action og spænding. Det er næstsidste afdeling af Danmarksmesterska-bet, så der er al mulig grund til at satse på store points!

Rallyfeltet er til denne lejlighed opdelt i tre sektioner. De første ca. 10 biler er de såkaldte gruppe N biler (serieproducerede op til 2000 ccm) og normalt viser talenterne deres kunnen. Derfor får de lov at køre først.
Dernæst følger selve DM-feltet og her starter de hurtigste biler først. Kørernes startrækkefølge er tilrettelagt efter en særlig seedningsliste som viser den normale indbyrdes placering. Kjeld Seidler og codriver Morten Graugaard fra Kolding vil med startnr 25 være at finde i den hurtigste tredjedel af feltet.
Som rosinen i pølseenden kører den såkaldte historiske klasse. Det er biler som skal være produceret før 1981 - og som altså er mere end 25 år gamle! Biler som Triumph TR 8, Porsche 911, Fiat 131 og Morris Cooper vil være med. Der bli'r noget for både øjet og øret, når de "gamle" drager af sted!

HQ hos Peugeot og præmier på Nytorv
Det er hos Peugeot Slagelse det sner på lørdag.
Kl. 07:30 starter første vogn ud på de første tre prøver vest og syd for Slagelse og kl. 09:30 er de tilbage for en servicepause.
Kl. 10:20 går det løs igen med en ny runde på de samme tre prøver og kl. 1150 er der middagspause hos Peugeot.
Kl. 12:45 går det mod to nye hastighedsprøver syd for Slagelse og øst for Sorø, og også disse to prøver køres over to runder. Dermed kommer den første kører i mål hos Peugeot kl. 17:00.
Præmieoverrækkelsen sker på Nytorv i anledning af Slagelse Festuge.

Målsætningen
- Jeg vil godt nok gerne slutte i løbets top 10, men det bliver hundesvært, og kunne det samtidig blive til en podieplads i klassen vil det være en rigtig god dag, slutter en klar og forventningsfuld Kjeld Seidler.

Kjeld Seidler


Læs mere om:
  • 02/07/05 - Slagelse - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: