Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Hjemmebanefordelen udnyttet

Danish
Touringcar
Challenge 

01/07/05 

Team Sturup Raceway havde sæsonens hidtil bedste løb
Hidtil har Jens Enemark, Kruså, været den eneste, der har haft det. Sin egen racerbane, hvor der også bliver afviklet DTC-afdelinger. Men efter weekendens Copenhagen Racing Grand Prix er sønderjyden ikke længere alene. Nu råder Carsten Leveau, København, og hans Team Sturup Raceway som bekendt også over en hjemmebane.
 

Hjemmebanefordelen formåede de to gule drenge da virkelig også at udnytte, for løbet i Skåne skulle vise sig at blive ét af de hidtil bedste for Carsten Leveau og Gunnar Kristensen, Klampenborg, siden de skiftede fra Peugeot til BMW. Men i tidtagningen gik det nu ikke for godt for Carsten Leveau, der endte næstsidst.


Carsten Leveau foran Gunnar Kristensen.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Nu er vi jo værter, og så syntes vi ligesom, at vi skulle vise os fra den gode side og lade alle gæsterne komme til først," smilede Carsten Leveau, som i løbet dog gav endnu mere gas. Kombinationen af en kanonstart og den tumult, der var i Börjes Corner på åbningsomgangen, sendte ham nemlig helt frem på fjortendepladsen lige bag Gunnar Kristensen. Senere måtte han dog lade både Klaus Verner, Silkeborg, og Jesper Sylvest, Jægerspris, slippe forbi, men han genvandt dog et par af de tabte placeringer og kørte en ellevteplads i hus.

Endnu bedre det dog for Gunnar Kristensen, som opnåede en niendeplads, hvilket var en tangering af hans bedste pre-finaleresultat i en BMW.

I finalen gentog Carsten Leveau sin gode start, passerede Gunnar Kristensen og indtog niendepladsen ved første målpassage, men siden skulle det blive vældigt tæt omkring og mellem de to Team Sturup Raceway-kørere. Flere gange havde de nærkontakt med konkurrenter, og til sidst endte det med, at Gunnar Kristensen kørte op i teamejer Carsten Leveau.

"Han kørte så langsomt, så jeg var lige ved at tro, at han ville parkere og stige ud. Men det gjorde han ikke, og så måtte han jo have et skub bagi," sagde Gunnar Kristensen.

Begge kørere blev idømt strafbaner - Gunnar Kristensen endda to - men da de ikke fik gennemført dem alle, blev disse straffe forvandlet til 10 sekunders tidstillæg. Derfor rykkede Kristensen og Leveau fra ellevte- og trettendepladsen til trettende- og fjortendepladsen!


Læs mere om:
  • 26/06/05 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her