Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

Thomas Wulff strøg til tops

Saxo Cup 
30/06/05 

- for Team HP-Racing
HP-Racing var sammen med OK Saxo Cuppen i midsommer-weekenden, den 25.-26. juni, med til at indvie "Danmarks" nye racerbane Sturup Raceway.
 

Her fortsatte Thomas Wulff sine flotte resultater med en flot og sikker sejr i løb 1, blev indehaver af den nye banerekord og, efter en tredjeplads i løb 2, avancerede han to pladser i mesterskabet til en samlet 2. plads.

Allerede fredag morgen ankom teamet til Sturup Raceway for at deltage i dagens testprogram. Også teamets anden Saxo racer skulle deltage i weekendens arrangement, men ikke med den sædvanlige chauffør Nick Reimersø bag rattet da denne er på ferie. Derimod skulle den orange/hvide bil køres af en af teamet trofaste mekanikere Henrik Johannesen der således fik sin debut i dansk motorsport.

Både Thomas og Henrik deltog i fredagens testprogram, og trods sin debut skal der lyde ros til Henrik for hurtigt at tilpasse sig sit nye erhverv. I løbet af dagen nåede Henrik ned på tider omkring 1 minut og 17 sekunder, stadigvæk et stykke fra Thomas der stabilt kørte den meget snævre og kuperede bane rundt på lige over 1 minut og 13 sekunder, men som weekenden skred fra skulle det blive endnu bedre for dem begge.

Lørdagens frie træning blev kørt i tørvejr under den tidlige morgensol klokken 08:15. Allerede fra starten viste Thomas at han havde god speed i bilen da han på kun anden flyvende omgang satte hurtigste tid med 1.11.789 - 0,2 sekund foran den næstehurtigste og hele 0,7 sekund foran nummer 3. Henrik Johannesen fortsatte sin fremgang og skar yderligere 2 sekunder af sin tid så han nu kørte 1.15,157. En tid der trods alt kun rakte til en placering som nummer 16 ud af 17 deltagere.

Et kraftigt regnvejr henover middag havde efterladt en vanskelig bane til eftermiddagens tidtagning. For ikke alle steder var idealsporet tørret helt op og de få glatte pletter rundt på banen stillede ekstra store krav til feltets køre. Thomas var første mand på banen tæt efterfulgt af Christian Jacobsen der var anden hurtigst i træningen. Og på sin fjerde omgang lykkes det Christian at slå Thomas' tid med bare 36/100 dele. Således skulle Thomas starter henholdsvis 2 og 3 i søndagens løb, mens Henrik imponerede ved at bide sig fast i to startplaceringer som nummer 13.

Allerede fra starten af løb 1 pressede Thomas hårdt for at komme forbi poleman Christian og efter halvanden omgang smuttede Thomas forbi i en bremseduel og lagde sig sikkert i spidsen. Her forblev han resten af løbet og på sin vej mod sin første sejr forbedrede Thomas sin tid fra lørdagens træning så den nye banerekord nu hedder 1.11,718. For Henrik blev det et noget blandet løb. Efter at have overhalet et par af sine konkurrenter blev Henrik ramt af en konkurrent med et lille spind til følge som sendte ham tilbage til udgangspunktet som nummer 13.

Også i løb 2 blev kæmpet hårdt om placeringerne. Foran Thomas lå cuppens førende Tommy Nygaard og til trods for mange forsøg lykkedes det ikke at smutte forbi og snuppe andenpladsen. Thomas mente selv han havde farten, men det er svært at overhale på den snævre bane, især hvis det skal forgå uden at lave buler. Med det in mente er teamet super tilfredse med weekenden der sendte Thomas op på en anden plads i den samlede stilling. Henrik sluttede sin debut som nummer 14 efter en flot weekend uden buler og afkørsler. Tak til vores to mekanikere i weekenden Ronaldo og Bolando - I er bare super drenge!

HP-Racing vil gerne ønske en rigtig god sommerferie til vores sponsorer, venner og bekendte samt vores trofaste fanskare. Vi glæder os til at se jer igen den 6. og 7. august når det igen går løs på Ring Djursland.

HP-Racing


Læs mere om:
 • 26/06/05 - Sturup Raceway - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her