Clio Cup - DK

Ager i overhalingsbanen

29/06/05

Clio Cup- på Sturup Raceway
Sammen med det øvrige Renault Clio Cup felt, så var Esbjerg køreren Peter Ager denne weekend på Sturup Raceway, hvor klassen deltog i 'Copenhagen Racing Grand Prix'.

For at give kørerne en chance for at lære den nye bane at kende, var der arrangeret to testdage på banen torsdag og fredag, dem havde Peter Ager også tilmeldt sig.
Selv om nogle problemer med at få banen klar kostede en del af testtiden, så fik han testet en del på banen, som forberedelse til weekendens løb.

(Foto: Motorsporten.dk)

Programmet for Renault Clio Cup kørerne bestod af en fri træning og en tidtagning om lørdagen, samt to løb om søndagen.

Lørdagen startede med højt solskin. og en perfekt tør bane til Clio Cup kørerne, da de kørte ud til den fri træning, her kunne Peter køre sig til en placering som nummer 14.
Eftermiddagens tidtagning blev derimod afviklet på en våd Sturup Raceway, efter et voldsomt regnvejr. Under disse lidt specielle og svære forhold kunne Peter sætte 18. bedste tid, og han vidste dermed at det ville blive et par hårde løb om søndagen.

Søndag var banen igen tør og mere race venlig, men der skulle kæmpes hårdt for at vinde pladser i det store Clio Cup felt.
I dagens første Clio Cup løb kørte Peter sig op fra 18. til 11. pladsen, og han beviste dermed at man godt kan overhale på Sturup Raceway, noget som der ellers blev talt om var umuligt.

Også i det andet løb, hvor Peter startede fra 16. pladsen, fandt han mange overhalingsmuligheder, og han kæmpede sig her op på 7. pladsen.

Med 16 vundne placeringer var Peter helt klart weekendens mest overhalende kører, ligesom han effektivt manede skrønen om at man ikke kan overhale på Sturup Raceway langt ned i jorden.

"Ud fra de tidtagninger jeg lavede, så fik vi en god weekend ud af det, men det var sejt at kæmpe sig op gennem feltet, så 11. og 7. pladserne var hvad vi kunne få ud af det" - udtalte Peter Ager efter 'Copenhagen Racing Grand Prix'.

Renault Clio Cup kørerne holder nu sommer pause, så der bliver godt tid til at gøre raceren klar til det næste løb, der køres på Ring Djursland den 6. og 7. august, dette arbejde bliver dog ikke stort for Peter Ager og hans hjælpere, da raceren kom uskadt hjem fra Sturup Raceway, og der iøvrigt ikke skal foretages de store mekaniske reparationer på bilen.