Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

Nye vindere på Sturup

Saxo Cup 
27/06/05 

OK Saxo Cuppen's frække Saxo'er med deres dejlige Remus-lyd var i midsommer-weekenden, den 25. og 26. juni med til at indvie Danmarks nye bane i Skåne.
 

Åbningsløbet var dog ikke helt uden problemer. For det første holdt de svenske håndværkere midsommerfri, og dertil lod vejrguderne om lørdagen tonsvis af vand oversvømme dele af den nyrenoverede bane.

- Men vandet var bare et af de små problemer, sagde løbsleder Jens Munkholm, som sammen med sin faste off.-stab fra Aarhus Automobil Sport formåede at takle problemerne og afvikle et godt åbnings-grandprix på den fine bane.

Den nye Sturup Raceway er sjov med masser af sving og udfordringer.

- Det er en bane der kræver respekt mellem kørerne, ellers bliver det nemt bulerace, sagde Saxo kørerne, som herefter kørte to gode og spændende løb uden buler.

Thomas Wulff vandt det første løb, blev indehaver af den nye banerekord og, efter en tredjeplads i løb 2, avancerede han to pladser i mesterskabsstillingen. Også Christian Jakobsen avancerede to pladser (9 - 7) i den samlede stilling. En perfekt tidtagning gav Christian poleposition til begge løb, og efter to gode løb er den tidligere moto-cross kører ved at realisere sit mål, at komme op blandt cuppens førende.

Løb 1:
Det var en noget nervøs Christian Jakobsen der skulle forsvare sin første poleposition og så på en ny bane. Det gik godt de første omgange, men en lille bremsefejl var nok til at "åbne døren" til Thomas Wulff, der ihærdigt prøvede alt for at komme forbi. Derefter kørte Thomas hurtigste omgang, trak fra feltet og vandt sin første Saxo Cup sejr.

Christian Jakobsen kom i stedet i kamp med Kenneth Jakobsen om andenpladsen, og på fjerdepladsen lå Claus Christensen, som efter en uges hårdt arbejde havde fået sin sorte Saxo rettet op igen.


Efter få omgange lykkedes det Thomas Wulff (5) at snuppe føringen foran Christian Jakobsen og Kenneth Jakobsen. Bagved kommer Claus Christensen med hovedfeltet.
(Foto: Saxo Cup)

Bag Claus blev der udkæmpet en drabelig dyst mellem Tommy Nygaard, Leon Sørensen, Dan Birkelev og Jørn Vestergaard.
Leon Sørensen måtte trække sig med en defekt kobling, mens resten af gruppen indhentede Claus Christensen, som led af forkert dæktryk.

Oppe foran fik Kenneth Jakobsen et hul i gearkassen, så nu lå Claus på en tredjeplads og som han måtte forsvare mod en meget aggressiv Tommy Nygaard.
Det var tæt på, men Tommy kom ikke forbi. -Det var for hårdt ved dækkene, sagde Tommy bagefter.
På sjettepladsen kom speedway-køreren, Ronnie Pedersen (bror til Nicki).

Løb 1 resultat:
1 Thomas Wulff, Valby, 12.05,645.
2 Christain Jakobsen, Børkop, 12.08.299.
3 Claus Christensen, Århus, 12.11,547.
4 Tommy Nygaard, Ikast, 12.12,075.
5 Jørn Vestergaard, Esbjerg, 12.13.642.
6 Ronni Pedersen, Middelfart, 12.15.619.

Hurtigste omgang kørt af Thomas Wulff, 71,718 sek. (banerekord).

Løb 2:
Nu var Christian Jakobsen ikke mere nervøs, og han tog straks føringen.
Til gengæld var der rigtig hård kamp om de næste pladser, hvor Tommy Nygaard holdt andenpladsen stærkt presset af Thomas Wulff, Leon Sørensen, Dan Birkelev og Jørn Vestergaard.

Tommy og Thomas havde så travlt med hinanden, at den førende Christian Jakobsen fik et længere og længere forspring og kunne køre en sikker sejr hjem, en sejr som også var hans første i OK Saxo Cuppen.


Dansk, svensk og DASU flag vejre over Sturup Raceway og OK Saxo Cuppens kamp om de gode pladser. Forrest Christian Jakobsen efterfulgt af Tommy Nygaard (skjult), Thomas Wulff, Leon Sørensen, Dan Birkelev og Jørn Vestergaard.
(Foto: Saxo Cup)

Midt i det hårdt kæmpende hovedfelt formåede Leon Sørensen at køre hurtigste omgang, og bag feltet kom Claus Christensen igen i kamp med Kenneth Jakobsen om syvendepladsen, som Claus dog holdt til mål.

Det var et rigtig godt race, hvor der blev kæmpet godt og fair dog uden placeringsskift, og dermed var en god dag slut på Danmarks nye motorbane.

Løb 2 resultat:
1 Christian Jakobsen, Børkop, 12.07.585.
2 Tommy Nygaard, Ikast, 12.08.610.
3 Thomas Wulff, Valby, 12.09.011.
4 Leon Sørensen, Hjørring, 12.09.466.
5 Dan Birkelev, Herlev, 12.11.535.
6 Jørn Vestergaard, Esbjerg, 12.13.843.

Hurtigste omgang kørt af Leon Sørensen, 71,951 sek.


Læs mere om:
 • 26/06/05 - Sturup Raceway - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her