Citroen SAXO Cup

"Jeg var bare ikke hurtig nok!"

Saxo Cup
27/06/05

Det var en meget ærlig Claus Christensen der efter weekendens Saxo Cup løb på Sturup Raceway konstaterede:

Der havde op til weekendens løb hersket stor travlhed med at få Claus' Saxo Cup racer til løbet, da han havde 'rullet' med den i forbindelse med forrige weekends arrangement på Ring Knutstorp.

Raceren var helt køreklar, bortset fra nogle mindre optiske skønhedsfejl, så det er et kæmpe arbejde Claus og hans hjælpere her har udført.

Det blev dog allerede i den fri træning konstateret at der manglede fart i bilen, Claus var her 1,5 sekund fra de hurtigste kørere, og placeret sig på 8. pladsen.
Tidtagningen gik noget bedre, og differencen op til de hurtigste var minimeret til 0,5 sekund, hvilket rakte til en start placering som nummer 6 i Saxo Cup feltet.

I det første af weekendens to løb, kunne Claus køre sig op på 3. pladsen i løbet af de 10 omgange på den snoede og kuperede bane, et resultat som han var fuldt tilfreds med.

Til de andet løb var solen kommet højt på himlen, og Claus overvurderede banetemperaturen lidt, og kørte ud med et for lavt dæktryk, det resultarede i at dækkene blev for varme, så han havde problemer med at holde raceren på banen, og han måtte lige en tur af banen for enden af start/mål langsiden - noget som kostede en del placeringer.
Resultatet af det andet løb blev en 7. plads til Claus.

"Jeg var bare ikke hurtig nok denne weekend, raceren var ellers mekanisk i orden efter uheldet" - udtalte Claus Christensen efter weekenden - "men jeg var blevet advaret af min mekaniker, som sagde at jeg ikke kunne vinde løb i en bulet racer - han fik ret!"

Claus Christensen ligger her, hvor der er kørt 10 ud af 18 afdelinger, på en samlet 4. plads i Saxo Cup mesterskabet.
Næste løb i Saxo Cup mesterskabet 2005 køres på Ring Djursland den 6. og 7 august, den lange sommerpause skal bruges på at rette de sidste buler i raceren, samt gennemgå raceren fra for til agter.