Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

LV-Motorsport på Sturup Raceway

Danish
Touringcar
Challenge 

27/06/05 

Det første DTC løb på Sturup Raceway, blev noget af en blandet fornøjelse for de to team LV-Motorsport kørere, David Falch og Klaus Verner, der begge oplevede både op- og nedture.
 

Som forberedelse testede kørerne på banen torsdag og fredag, før de lørdag for alvor gik i gang med DTC programmet i forbindelse med 'Copenhagen Racing Grand Prix'.

Under torsdagens test konstaterede teamet en fejl ved David Falch's spærredifferentiale, samt den ene støddæmper, så hans test her blev kort, og nye stumper kom først fra England med UPS fredag eftermiddag,
Heller ikke Klaus fik meget test om torsdagen, men det skyltes nu arbejde på banen, og ikke problemer med bilen. Klaus kørte også et par testpas fredag som kompensation for torsdagens afbrydelse.

DTC kørerne fik denne weekend en ekstra fri træning om lørdagen, da det jo var første gang at de skulle køre på banen.
Her kørte Klaus sig ind på 2. pladsen, og David på 9. pladsen.

Den bedrift kunne Klaus gentage i den anden fri træning, der blev afholdt under meget van(d)skelige forhold, efter et kraftig regnvejr, var banen våd og der lå store vandpytter på og langs med banen - igen blev Klaus nummer 2, hvorimod David her var henvist til 8. pladsen.


Klaus 'Rainmann' Verner holdt kablet stramt på den våde banen, og satte næsthurtigste tid!
(Foto: Motorsporten.dk)

Lørdagens program sluttede med tidtagningen, Klaus kørte her den 12. hurtigste tid, og han sikrede sig dermed en plads i Super Pole, David havde problemer med bilen, og satte en tid der placerede ham på 15. pladsen i startgridden.

"Efter at vi har sat det nye spær i bilen, så kæmper jeg med overstyring, og det koster meget tid" - udtalte David Falch efter tidtagningen.

Søndag kørtes der en kort warmup forud for Super Pole'en, har placerede Klaus og David sig på henholdsvis 13. og 15. pladserne.

Som 12. mand i tidtagningen, så skulle Klaus først på banen i Super Pole'en, her kørte han sig igen til 12. placering.

Pre-finalen var kun få meter gammel, før Klaus bliver påkørt, og får slået sit fortøj skævt, da der samtidig er et par biler der spinder foran ham i det første sving, så sætter han mange placeringer til her i starten.
David derimod får en fin start og får overhalet en del konkurrenter allerede inden udgangen på det første sving, men han må løbet igennem kæmpe med sit overstyringsproblem.
Klaus kæmpede sig stille og roligt op gennem feltet, indtil han får forbremset sig i et oliespild på banen, hvilket resultere i en tur af banen og en ødelagt forkofanger.
David og Klaus krydser målstregen som nummer 8 og 13.

Finalen bliver heller ikke problemfri for Klaus, der på 4. omgang bliver presset af banen at en konkurrent, og dermed er løbet overstået for ham i denne omgang.
David kører her sit hidtil flotteste DTC resultat hjem - han krydser målstregen som nummer 7, og er kun 12,5 sek. fra den vindende kører.


Davis Falch på vej mod 7. pladsen i DTC serien.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Der bliver kørt for hårdt i klassen, selv om jeg må indrømme at det var min egen skyld at jeg kørte af banen i pre-finalen, jeg havde set friktionsflaget, men havde ikke forventet at oliespildet var så voldsomt" - udtaler Klaus Verner - "i finalen blev jeg regulært påkørt og presset af banen! Så jeg var lidt træt af det lige efter løbet, men når jeg ser tilbage på weekenden, så er jeg egentlig godt tilfreds, det går bedre og bedre for hver gang vi er ude, tiderne begynder nu at falde, og jeg var glad for endnu en gang at være med i Super Pole."

"Det har været en mærkelig weekend, torsdagens test blev spoleret af spærret, så her fik jeg kun kørt lidt i en Gruppe N racer. Sidenhen kæmpede vi med meget overstyring på bilen, samt et defekt potentiometer på gearkassen, og alligevel kørte jeg mit hidtil bedste DTC resultat hjem - en 7. plads generelt, så man må sige at vi fik det optimale ud af det under de givne forhold, og det er jeg er godt tilfreds med" - var David Falch's kommentar til Copenhagen Racing Grand Prix.

Også sportsdirektør Lars Vendelbo var tilfreds med weekendens indsats:
"Det var flot at Klaus igen kunne køre sig til en plads i Super Pole, og Davids flotte placering i Finalen kan vi kun være stolte af, weekenden blev dog også skæmmet af et par unødvendige hændelser, men det skal ikke forhindre mig i at være yderst tilfreds med de opnåede resultater. Vi har nu fem ugers pause, hvor der bliver god tid til at gå bilerne igennem, inden vi til august skal køre på Ring Djursland."

"Mit store mål næste gang er at fuldføre både pre-finale og finale" slutter Klaus Verner af - "det har altid være mit kendemærke at fuldføre løbene."


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 26/06/05 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her