Clio Cup - DK

Ternvalt på podiet

27/06/05

Clio CupDobbelt indsat gav flotte resultater
Selv om det normalt kun er i Clio Cup klassen at Jesper Ternvalt deltager, så havde han til weekendens 'Copenhagen Racing Grand Prix' på Sturup Raceway også tilmeldt sig Special Saloon Car klassen med sin Clio Cup racer.

Grunden til at Ternvalt havde tilmeldt sig begge klasser var dels at der skulle køres på en helt ny bane, og dels for at få noget ekstra træning med Clio Cup raceren.

Clio Cup klassen er, ligesom andre mærke klasser, præget af meget tæt kamp mellem kørerne, og da klassen også har tiltrukket nogle af dansk motorsports store talenter, så kræves der meget træning for at kunne komme med op og kæmpe med i den forreste del af feltet.

Clio Cup
I Clio Cup klassen skulle Ternvalt ud i fire kørsler, fri træning samt kvalifikation lørdag, og to heat søndag.

I den fri træning gik det ikke helt som planlagt, og Ternvalt sluttede på 20. pladsen, men til tidtagningen var der kommet mere gang i sagerne, og han kørte her 13. hurtigste tid i det store Clio Cup felt.

I det første af søndagens løb, lykkede det ikke Ternvalt at holde fast i sin 13 . plads, og efter 10 omgange på 'New Sturup Raceway', var han faldet tilbage på 16. pladsen.

Jesper Ternvalt, med nummer 60 på raceren, kæmpede bravt i Clio Cup løbene på Sturup Raceway, men måtte alligevel afgive lidt placeringer.

Ligesom i det første heat, så startede Ternvalt også det andet heat fra 13. pladsen, og denne gang måtte han kun afgive en placering i løbet af de 10 omgange.

Special Saloon Car
Deltagelsen i Special Saloon Car klassen var kun tiltænkt som ekstra træning, både i Clio Cup raceren samt på den ny banen, men det blev i denne klasse at weekendens bedste resultater blev opnået.

Special Saloon Car kørerne havde ingen træning, de kørte direkte ud til deres første tidtagning, og her kom den ekstra tid på banen Ternvalt til gode - han kørte her den 3. hurtigste tid.

Igen i den anden af tidtagningerne gik det fint for Ternvalt, der kunne placere sig på 5. pladsen, og dermed endnu en gang i den forreste del af feltet.

Ligesom i Clio Cup løbene, så strakte Special Saloon Car løbene sig også over 10 omgange.
Der første løb gav Ternvalt hans første podieplacering nogensinde, da han efter hård kamp med en 'temmelig' specialbygget Peugeot 206 samt en ex. DTC Ford Focus kørte sig ind på 2. pladsen - kun 2,7 sekund skilte de tre kørere ved målstregen.

Med et 1-tal foran de 60, så deltog Jesper Ternvalt i Special Saloon Car løbene, hvor han høstede sine hidtil bedste placeringer, da han viste størstedelen af feltet denne del af Clio Cup raceren.

Med en start placereing et par pladser længere bagude til det andet Special Saloon Car løb, så viste Ternvalt godt at det ville være en svær bedrift at gentage, men han var fortrøstningsfuld da han kørte ud på banen.
Der blev kæmpet bravt hele heatet igennem, og det viste sig snart at slaget igen skulle stå mellem Per Madsen og hans vilde Peugeot 206 samt Jesper Ternvalt i hans Clio Cup racer, efter de 10 omgange kunne Ternvalt krydse målstregen som nummer to i løbet, på trods af at han måtte en tur gemmen strafbanen, efter at have været lidt for tæt på en af konkurrenterne, og dermed var weekendens anden podieplacering hjemme.

"En stor tak til mine mekanikere, der denne weekend ikke alene skulle arbejde dobbelt så meget som normalt, de hjalp mig også til karrierens bedste resultater" - udtalte Jesper Ternvalt efter weekenden på Sturup Raceway.