Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Så lykkedes det for Michel Nykjær

Danish
Touringcar
Challenge 

26/06/05 

Privatkørerne var med helt fremme ved DTC-premieren på Sturup Raceway
Efter tre forgæves forsøg lykkedes det søndag eftermiddag endelig for Michel Nykjær, Tappernøje, at få hul på bylden i Danish Touringcar Championship.
 

På københavnernes nye racerbane, Sturup Raceway, sydøst for Malmö slap Seat-køreren fra de fleste af de uheld, der ellers har plaget ham, og han kunne vinde en meget sikker sejr foran Casper Elgaard, Århus.

"Det er dejligt endeligt at kunne vise, hvad vi nok skulle have præsteret flere gange i år," sagde en champagnevåd sydsjællænder efter løbet. Men det holdt hårdt, for dagens Super Pole var blot endt med syvendebedste tid.

"Jeg kørte et halv sekund langsommere end i går, og hvis jeg havde kørt samme tid som i går, så kunne jeg også have været toer. Jeg lavede en lille bremsefejl, og det skyldtes, at jeg lå dér, hvor jeg lå. I pre-finalen måtte jeg også kæmpe meget, men det er klart på en snæver lille bane, for det er svært at komme forbi og overhale på denne bane."


Michel Nykjær (gul bil) tog starten, skar ind foran Jens Edman (dækket) og Martin Pedersen og kørte væk
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Michel Nykjær fik kæmpet sig frem til femtepladsen i pre-finalen, hvor der som altid var drama. Jan Magnussen, England, gik i front fra start og opbyggede en flot og suveræn føring til mål, men da John Nielsen, England, i kampens hede havde ramt Toyota-køreren og efterfølgende fik en strafbane for påkørslen, valgte veteranen resolut at køre ind til siden og deltog ikke mere i dagens løb. Også længere nede i rækkerne blev der gået til stålet, og det resulterede blandt andet i en kollision mellem Jørgen Weinreich, Hammel, og Hans Hartmann, Herning, hvilket bragte sikkerhedsbilen på banen.

I finalen var der ingen, som kunne røre Michel Nykjær, som tog starten og trak fra forfølgerne. Her indtog Jens Edman, Sverige, løbet igennem andenpladsen, men svenskeren havde været lidt for hurtig og blev idømt 20 strafsekunder for en tyvstart, hvilket sendte ham ned på en endelig slutplacering som nummer syv. Dette gav avancement til Casper Elgaard, der med to top tre-placeringer nærmest fordoblede sit mesterskabsforspring. Før Copenhagen Racing Grand Prix havde han 12 points flere end Jens Edman. Nu er forspringet på hele 23 points!

Løbet på Sturup Raceway var i øvrigt kendetegnet af, at en lang række af feltets privatkørere var med fremme og blandt sig i topstriden. Det gjaldt ikke mindst Martin Pedersen, Køge, som skulle starte finalen her fremme i forreste række ved siden af Michel Nykjær.

"Jeg var rimeligt afklaret med situationen. Jeg havde aftalt med teamet, at vi skulle have nogle points til privat cuppen, og at vi skulle komme igennem uden buler. Og det gjorde vi," fortalte den unge Peugeot-kører, der aldrig tidligere havde startet et DTC-løb så langt fremme.

"Man kikker sig lidt over skulderen, men der gik ikke længe, inden der var et frit hul, og her kunne jeg blive ved med at køre hele tiden, så det har faktisk været det nemmeste løb, jeg kørt, fordi jeg lå i et hul, hvor jeg passede ind i farten. Nu kan jeg gå til en god sommerpause med højt humør."

Bag Martin Pedersen var der tæt kamp mellem de næstbedste privatkørere. Her lykkedes det Michael Carlsen, Vissenbjerg, trods hårdt pres fra René Rasmussen, Frederikssund, at holde godt ved i den generelle femteplads, og den tidligere DTC-mester er nu rykket op som den førende i DTC Cuppen. Men også René Rasmusen var glad.

"Det gik over al forventning. Det er første weekend vi har haft uden kørefejl eller teknisk fejl, så det var bare fedt," jublede sæsondebutanten.

Korte fakta
Med sejren på Sturup Raceway fordoblede Michel Nykjær sin pointscore i DTC, hvor han nu er hoppet fra ellevte- til sjettepladsen i tabellen.
- Også banens eget mandskab, Team Sturup Raceway, havde en god dag. Gunnar Kristensen, Klampenborg, fik med en niendeplads i pre-finalen sæsonens bedste resultat, men også Carsten Leveau, København, klarede sig godt.
- Takket være en heroisk indsats lykkedes det mekanikerne i Hartmann Racing at fået teamets bil efter startkollisionen i pre-finalen. Hans Hartmann kvitterede for indsatsen ved at køre sig frem på tolvtepladsen og scorede teamets og sine egne første points i DTC.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 26/06/05 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her