Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Baner

DTC-kører laver banerekordforsøg

Baner 
23/06/05 

Det kommer ikke til at gå stille af, når den over to kilometer lange Sturup Raceway indvies på søndagt. Som der er tradition for, når en ny danskejet racerbane for første gang tages i brug, så skal der også gennemføres et banerekordforsøg.
 

Det bliver Jan Magnussen, England, som får æren af at gøre banerekordforsøget, og ingen vil være i tvivl om, når det sker. Det kommer nemlig til at ske i den Panoz LMP01 Roadster, som Team Den Blå Avis indsatte ved det klassiske 24-timers Le Mans i 2000, og selv om Jan Magnussen dengang ikke var med i kørerbesætningen, så har DTC-esset endog stor erfaring med modellen.


Karsten Ree overlader denne weekend rattet i sin Panoz racer til Jan Magnussen.
(Foto: Motorsporten.dk)

I fire sæsoner fra 1999 til 2002 var Big Mag nemlig fabrikskører for Panoz Motor Sports i American Le Mans Series, hvor det lykkedes ham at vinde seks løb med Panoz LMP01 Roadsteren, som med sin amerikanske V8-motor på 6-liter ikke bare kan levere 600 hestekræfter til baghjulene, men også en herlig larm!

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 26/06/05 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge
  •