Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

De første DTC-kørere har prøvet den nye bane

Danish
Touringcar
Challenge 

22/06/05 

Fire teams har testet på den udvidede Sturup Raceway
Forberedelserne til den kommende weekends Copenhagen Racing Grand Prix tager til i styrke og intensitet for hver dag, der går. Arbejdet med udvidelsen af den danskejede Sturup Raceway har stået på igennem det meste af foråret, og i går fik de første kørere fra Danish Touringcar Championship så endelig lejlighed til at teste på banen, der søndag danner rammen om fjerde afdeling af årets serie.
 

Fire teams var taget til banen på den anden side af Øresundsbron, og udover de to professionelle mandskaber Team Den Blå Avis og Seat Racing Team var de to seneste års vindere af privatkørernes DTC Cup også til stede.

"Det er altid spændende at komme til en ny bane, for det er altid sjovt at kaste sig ud i noget nyt," siger Mike Legarth, Vamdrup, om mødet med den nye DTC-bane. "Det har været en stor opgave at bygge anlægget, og så er der en vis udfordring i at være én af de første, der skal udfordre grænserne i, hvad der er muligt på den nye bane. Jeg ramte godt nok en curb lidt for hårdt, så jeg ødelagde et fjederben på banen, men ellers var det en udmærket dag."

BMW-kørerens forgænger på tronen som privatmester, Jesper Sylvest, Jægerspris, undgik at komme for tæt på baneafgrænsningerne, da han fik sin debut på den nye skånske asfalt.

"Det er en spændende bane at køre på. Der er virkelig udfordringer til chaufføren, for man skal tage nogle chancer nogle steder. Banen er krævende. Man kan ikke bare slappe af, for man skal hele tiden være på dupperne," siger Citroën-køreren.

"Banen var meget overraskende på den måde, at der er så meget grip på banen, når asfalten er ny. Der er i det hele taget gjort et stort stykke arbejde med banefaciliteterne, og det skal nok blive godt. Så der er stor ros til Carsten Leveau (ejeren af Sturup Raceway, red.) for at have udviklet anlægget."

Begge privatkørere peger på, at nøglen til et godt resultat ved Copenhagen Racing Grand Prix skal findes i tidtagningen, der i anledning af midsommerweekenden er flyttet frem til lørdag aften, hvor den afvikles fra klokken 19.05 til 19.30.

"Det bliver svært at køre fra ham, du konkurrerer med, fordi der er flere steder, hvor man bremser langt ned i fart," siger Mike Legarth, der bakkes op af sin kollega.

"Jeg ser ét sted, hvor der virkelig er gode muligheder for at overhale, men det kræver, at den forankørende ikke har en alt for defensiv linie eller laver en fejl. Men du får mig ikke til at sige, hvor det er, for det er en forretningshemmelighed," ler Jesper Sylvest.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 26/06/05 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her