Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Baner

Den nye Sturup Raceway - 2

Baner 
21/06/05 

Den første test
Gruppe N 2000, Clio Cup samt DTC kørere indtog i dag 'New Sturup Raceway', hvor de første testkilometer blev kørt på banen, der den kommende weekend skal være vært for Copenhagen Racing Grand Prix.
 

Eneste Yokohama Cup Gruppe N 2000 kører på banen var Peter Olsen fra Havdrup, men han var nu ikke helt alene, for han havde til dagens test allieret sig med DTC køreren David Falch, som skulle hjælpe ham med at finde et godt setup til hans Peugeot 307 PF racer.

Efter dagens kørsler udtalte David Falch om den ny bane:
"Det er en sjov bane, og den kræver lidt mod, men den er langsommere end jeg regnede med. Der er nok ikke de største overhalingsmuligheder. Til gengæld er der et mægtigt greb i den nye asfalt, som i øvrigt nåede op på 41o C. i dag."


(Foto: Sturup Raceway)

Udover den enlige Gruppe N racer, så var DTC kørerne fra Toyota teamet på Sturup Raceway i dag, sammen med Jesper Sylvest, Mike Legarth og Michel Nykjær.
Sidst nævnte var både glad og skuffet efter testen på Sturup Raceway:
"Der er rigtig godt greb i banen, men den er smal og snæver, så man kommer aldrig rigtig op i fart, og så mangler der nogle curbs nede på den gamle banedel. Jeg er nok lidt skuffet" - udtaler Michel Nykær - "jeg havde forventet en stor ny bane. Den er godt nok lidt speciel!"

At der er stor enighed blandt køreren kan man konstatere ved at læse Jesper Sylvest's opfattelse af banen efter den første testdag.
"Det ser fornuftigt ud, banen er dejlig kuperet, og der er et meget bedre end forventet greb i den nye asfalt. Men det er en bane hvor det bliver meget svært at overhale på, der er faktisk kun et godt sted, og ved køreren foran hvad han laver, så er der ingen muligheder! - udtaler Jesper Sylvest - "min kritik af banen skal ikke opfattes negativt, jeg har meget stor respekt for det kæmpe stykke arbejde der ligger bag udvidelsen, men det kræver stadig meget før det bliver helt perfekt. Tidtagningen bliver alfa og omega, for med 25 biler på banen, bliver det mere end svært at få en fri omgang - måske skulle man her droppe tidtagningen, og så i stedet køre Super Pole med alle kørerne, det vil nok være mere fair."

Der var et større felt af Renault Clio Cup kørere ude og teste på den nye bane, blandt andet Fleggaard teamet, Jesper Ternvalt, Claus Hansen med flere.

Der blev ikke taget nogle officielle tider under testen, men opsummere man lidt på rygterne fra de folk der var på Sturup Raceway i dag, så lå gr. N tiderne på 1:11 til 1:12 tider, og DTC racerne omkring 1:04 til 1:05.
Der går dog også rygter om, at Jan Magnussen satte en fantomtid på 1:03 i hans Toyota Corolla.

Læs også:
17-06.2005 - Den nye Sturup Raceway - 1


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 26/06/05 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge
  •