Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Jan Magnussen vandt GT1 klassen

Le Mans 
22/06/05 

Le Mans- på Le Mans
For andet år i træk lykkedes det Jan Magnussen og Corvette Racing at vinde GT1 klassen på Le Mans efter hård kamp.
 

Løbet igennem var præget af en tæt duel på sekunder med Aston Martin, men ved fantastiske kørerpræstationer sammen med holdkammeraterne Olivier Beretta og Oliver Gavin, godt teamarbejde og en ukuelig fightervilje lykkedes det igen for Jan Magnussen og Corvette at hive sejren hjem.


(Foto: Jan Kaiser)

Efter at være kommet bagud kun 1 time og 15 minutter inde i løbet lørdag pga. to punkteringer, tog teamet beslutning om, ikke at dobbelt stinte på dækkene, men derimod skifte dæk ved hvert pitstop selvom det kostede tid ved hvert pitstop.

Aston Martin fortsatte dog med at dobbelt stinte på deres dæk og omkring 5 timer før løbets afslutning, var det Aston Martins tur til at løbe ind i en punktering. Jan Magnussens Corvette C6.R havde konstant presset på og var klar til igen at overtage føringen, selvom Aston Martin på Le Mans havde vist sig som den hurtigste bil.

Føringen var dog på under et minut og med en Aston Martin, der kunne køre op til 2 sekunder hurtigere pr. omgang, var det op til Jan Magnussen og holdkammeraterne Gavin og Beretta at kæmpe det bedste de havde lært. Da Jan Magnussen kom i bilen ved middagstid var beskeden klar - der skulle køres rigtig stærk for at bevare føringen.

"Det var som to timer kun med kvalifikationsomgange" sagde Jan Magnussen efter stintet. "Vi bliver nød til at holde presset på dem. Jeg har hele tiden sagt, at de måske er hurtigere, men vi har den bedste pakke". Og kort tid efter, skulle det vise sig at Jan Magnussen havde ret.

Medens Oliver Gavin sad bag rattet, løb Aston Martin ind i problemer med punkteringer og kølingsproblemer - en følje af det store pres Jan Magnussen havde lagt på dem - og med lidt over 1½ time tilbage af løbet, var Aston Martin ude af billedet og Corvette kunne skrue ned for tempoet og køre en flot 1-2 sejr hjem - teamets fjerde sejr indenfor de seneste seks år. Da Beretta var blevet utilpas tidligere i løbet, der var 70-80 grader inde i bilen, og teamet havde forventet at presset fra Aston Martin kunne vare ind til løbets slutning, var Jan Magnussen blevet bedt om at overtage bilen til sidste stint og derfor blev det Magnussen, der afløste Gavin og kørte bilen over målstregen kl. 16.


(Foto: Jan Kaiser)

"Det var en rigtig fed måde at vinde på. Vi blev ved med at tro på det og blev ved med at holde presset på Aston Martin, selvom det så svært ud. Vi vidste, vi ikke havde den hurtigste bil, men ved at blive ved med at presse dem, kunne vi få dem til at presse deres materiel og tvinge dem til at lave fejl. Og det gik efter planen. Det var afsindigt hårdt, men det tror jeg også Aston Martin syntes" sagde Jan Magnussen med et grin. "For mig, er det her utrolig vigtigt. Jeg har sagt det før, men en sejr for Corvette i GT1 klassen kræver nøjagtig den samme indsats, som det vil kræve at vinde generelt og teamet sætter pris på den indsats. Vi har kæmpet hårdt og General Motors har fået det ud af deres indsats som de ønskede og som vi alle blev ved med at tro på".

Corvettes 1-2 sejr på Le Mans understregede teamets fantastiske præstationer på Le Mans. Gennem de seneste 6 år, har Corvette vundet 4 gange, 3 gange har det været 1-2 sejre, alle år har man været på podiet og sidst men ikke mindst, har Corvette altid fået deres biler i mål på Le Mans.

Landsmanden Tom Kristensen løb for syvende gang med den generelle sejr på Le Mans. "Jeg ved ikke hvad jeg skal sige" sagde Jan Magnussen. "Det er afsindig flot og selvfølgelig et kæmpe tillykke herfra".


Læs mere om:
  • 19/06/05 - Le Mans - Le Mans
  •