Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Glæder sig til race på den nye hjemmebane

Clio Cup - DK 
22/06/05 

Clio CupKøbenhavnske racerkørere håber at få mange lokale fans i ryggen
Der er en gruppe af kørere i Fleggaard Renault Clio Cup, som med stor glæde har set frem til den kommende weekends løb. Det er den tredjedel af feltet, som weekend efter weekend har måttet drage fra Sjælland til Jylland for at dyrke deres sport.
 

Men med åbningen af Sturup Raceway blot et stenkast fra Øresundsbron får de københavnske og sjællandske kørere nu pludselig deres egen hjemmebane, og det glæder de sig meget til.

"Det bliver lækkert, for nu kan jeg tage hjem og sove," siger Rune Simoni, der med postadresse på Amager er den kører i feltet, som har den korteste vej til banen, hvor Copenhagen Racing Grand Prix køres på søndag.


(Foto: Motorsporten.dk - Anders Molin)

"Jeg mærker en meget stor interesse for løbet her i København, for alle mine sponsorer og andre bekendte, der bor i København, vil over og se det. Der er meget stor interesse for det, og jeg tror, at jeg denne gang får 20-30 gæster, der normalt ikke gider at tage til Jylland. Sturup-banen er helt klart noget, vi har manglet, for her kan de tage frem og tilbage på en eftermiddag."

"Jeg håber også på, at mange københavnere tager turen derover, så nogle nye tilskuere kan komme ud og se noget race live," siger Jesper Davidsen, Søborg, der sidste år sikrede sig Fleggaard Renault Clio Cup. Ved at vinde i Jylland. "Det må have en positiv effekt for hele sporten, at vi får en ny landsdel med. Jeg kan ikke se andet, end at det må være en fordel for os sjællændere, og så må det også være sjovt for jyderne at prøve noget nyt asfalt."

Men uanset om man er sjællænder eller ej, så bliver udfordringen den samme for alle kørere. Den kraftigt udvidede bane blev først færdiggjort tidligere på måneden, og derfor er det kun de kørere, som når at teste i de kommende dage, der vil kunne få en vis fordel i forhold til konkurrenterne.

"Det er godt for mig, at vi kommer ud på en ny bane, hvor jeg er lige med de andre, og de andre ikke har banen siddende på rygraden. Når der sker noget nyt, synes jeg, at jeg er hurtig til at omstille mig, så jeg satser på det helt store," indrømmer Rune Simoni. "Jeg vil prøve at udnytte, at de andre ikke har kørt banen 350 gange tidligere."

Københavns nye motorstadion er blevet skabt ved at lægge en ny og hurtig sløjfe til den 1480 meter lange asfaltbane, som har eksisteret i 15 år, men som først nu danner rammen om et stort arrangement som Copenhagen Racing Grand Prix.

"Jeg har prøvet den gamle banefør, hvor jeg har kørt et enkelt løb, men jeg tror faktisk ikke, at jeg kan bruge mit kendskab til den gamle bane, for der er ikke meget, der ligner den gamle. Så jeg tvivler på, at jeg har fordel af det. Det er fra bunden for os alle sammen," siger Jesper Davidsen, der også må erkende, at konkurrencen i år er blevet meget hård i Fleggaard Renault Clio Cup. Sidste år var Søborg-køreren en meget sikker vinder af mesterskabet, men nu ligger han praktisk taget à points med tre rivaler i toppen af tabellen.

"Vi er nogle stykker nu, som kender bilerne godt, så vi er måske ikke så søgende på set-up," lyder Jesper Davidsens analyse af situationen.

"Jeg tror, der er mange, som sidste år har gjort erfaringer med bilen, som man ikke skal bruge tid på i år. Vi kan også se det på, at omgangstiderne i år typisk er blevet et sekund bedre, men når det hele er så tæt, og banen er ny, bliver man bare nødt til at tro på det og have en positiv indstilling og sige, at man godt kan matche konkurrenterne."

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 26/06/05 - Sturup Raceway - Clio Cup - DK
  •