Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Formel 6?

Formel 1 
19/06/05 

Her små to timer før Formel 1 løbet på Indianapolis er der stadig ingen afklaring på dæksituationen. Michelin og FIA står stejlt overfor hinanden.
 

I værste fald kan det betyde at dagens løb bliver afviklet med kun seks biler til start. Alle forslag fra Michelin og de hold der benytter Michelin dæk er blevet afvist.

FIA har konstateret at det er Michelins problem at de ikke kan levere et brugbart dæk. De foreslår at kørerne enten sætter farten ned i de sidste sving, skifter dæk hver tiende omgang eller bruger nogle andre dæk og tager den straf der efterfølgende vil komme.

For Michelin er ingen af delene acceptable. Der er ingen pointe i at køre hvis man på forhånd ved at man med al sandsynlighed vil få en straf så man ryger ud af pointene alligevel. At bede racerkørere om at sætte farten ned virker absurd. Det samme gør forslaget om at skifte dæk hver tiende omgang.

Så indtil videre står parterne stejt overfor hinanden. At situationen ikke for længst er løst er blot en understregning af at FIA ikke fungerer som det burde. Der er igen mere politik end sport i situationen. At løse det hele på en praktisk måde i en sportslig ånd er absolut muligt - men kun hvis man holder op med at tænke som forretningsmænd.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 19/06/05 - Indianapolis Motor Speedway - Formel 1 - FIA F1
  •