Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Le Mans - 24. time

Le Mans 
19/06/05 

Le MansDobbelt triumf til de dansk kørere
Det kan næsten ikke blive mere spændende for danskerne, Tom K i front for løbet, 'Big Mag' fører GT1 klassen, og Nielsen og Thyrring er stadig med i løbet - hvor der nu kun restere den sidste hårde time - måske den længste af dem alle!
 

Ingen kan dog slappe af på deres positioner, Champion Racing Audi (3) på første pladsen er kun en omgang foran Pescarolo (16) på anden pladsen.

Lidt mere roligt kan Magnussen og Corvette (64) tage den, de har teamkollegaerne i den anden Corvette 2 omgange bag sig som nærmeste konkurrent.

Porsche kørerne fra Sebah Racing (89), Lars Erik Nielsen og Thorkild Thyrring, ligger på 6. pladsen i deres klasse, og som nummer 21 generelt.

Kl. 15:10
En af de værste konkurrenter til Corvette'rne, Aston Martin (59) holder i pitten, og der har den nu været i over femten minutter, så den er ikke længere den store trusssel for de gule Corvetter.
Aston Martin teamet arbejder på køleren på DB9 raceren.

Kl. 15:20
Spscarolo Sport (16) der er på anden pladsen tager et rutine pitstop., og er dermed oppe på 32 pitstops.

Kl. 15:25
Tom Kristensen i den førende Champoin Racing Audi R8 (3) har netop kørt omgang nummer 360 i løbet, og de er nu to omgange foran Pescarolo Sport (16) på anden pladsen.

Jan Magnussen i Corvette Racing (64) har kørt 340 omgange, og Nielsen og Thyring i Sebah Porsche'en (89) har kørt 299 omgange.

Kl. 15:30
Både Tom Kristensen og Jan Magnussen skal køre deres respektive biler over målstregen - en kæmpe triumf for Danmark, hvis de kan gennemføre denne bedrift.
Klarer de den bliver der tale om motorsportshistorie - Tom Kristensen kan blive den første der vinder Le Mans Løbet syv gange, heraf de fem i træk, og for Jan Magnussen kan det blive hans anden GT1 sejr i træk.
Ligeledes vil det kunne blive første gang at vi har to danske klasse vindere to år i træk.

Kl. 15:35
Aston Martin (59) holder stadig i pitten, og den er nu droppet ned på 9. pladsen, og er 14 omgange efter Magnussen's Corvette (64).

Kl. 15:40
Med 20 minutter tilbage af dette 24 timers løb, så er der nu 27 ud af de 49 startende biler tilbage i feltet.

Begge de to førende biler (3 + 16) tager et pitstop, der er i øjeblikket to omgange mellem dem, i Audi'ens favør.
Dette er formentlig deres sidste pitstop i dette løb.

Kl. 15:45
Aston Martin (59) kører ud på banen efter næsten 50 minutter i pitten, ikke desto mindre ligger den stadig på en samlet 9. plads, og som nummer 3 i GT1 klassen.
Aston Martin'en er nu 16 omgange fra Corvetterne.

Kl. 15:52
Tom Kristensen i Audi (3) overhaler Pescarolo (16) med endnu en omgang, og cementerer dermed sin føring i løbet.

Corvetterne kører parade kørsel, med jan Magnussen (64) to omgange foran Corvette (63), de er placeret på 5. og 6. pladsen generelt og selvfølgelig som nummer et og to i GT1 klassen.

Sebah Porschen Med Nielsen og Thyrring ligger i øjeblikket på 20. pladsen, og som nummer 6 i GT2 klassen.

15:58
Kørerne er nu ude på deres aller sidste omgang, og kun sort uheld kan ændre på resultatet nu.

Kl. 16:00
Triumfen er i hus - Tom Kristensen vinder lemans sammen med Marco Werner og JJ Lehto, det er Tom K's syvende sejr, den sjette i træk ud af de ni gange han har deltaget i 24 timersløbet på Le Mans.
Et KÆMPE TILLYKKe her fra Motorsporten.dk - det her er STORT for Tom Kristensen, og for dansk motorsport som helhed.

Jan Magnussen tager sammen med Gavin og Beretta sejren i GT1 klassen, og dermed hans anden GT1 sejr i træk, begge kørt hjem i Chevrolet Corvette.
Dermed dobbelt triums for de dansk kørere på Le Mans 2005.

Lars Erik 'Hjulspin' Nielsen og Thorkild Thyrring sluttede sammen med Ehret på 20. pladsen generelt i deres Sebah Racing Porsche, og som nummer 6 i GT2 klassen.

27 biler fuldførte løbet.


Hr. Nielsen


Klik på plakaten herunder for at læse alt om Le Mans 2005


Læs mere om:
  • 19/06/05 - Le Mans - Le Mans
  •