Le Mans

Le Mans - Starten

Le Mans
18/06/05

Le MansPræcis kl. 16.00 som traditionen byder, gik starten på årets 24 timers Le Mans. Og allerede på første omgang trak favoritterne fra.

Starten på årets Le Mans, forløb stille og roligt og i al fordragelighed. Allerede på første omgang kunne man se de bedst kvalificerede trække fra. Men også at bil nr. 36 kørte i pit da omgangen var færdig. Måske et lidt større problem, i hvert fald blev bilen kørt på plads i garagen på den specielt designede rulleskøjte.

I LMP1 klassen var det som ventet de Pescarolo biler der stjal billedet. Der blev ikke kørt mange meter før man så at de vil frem i verdenen. De trak fra resten af feltet. På første omgang lykkedes det også for J. J. Lehto i Tom K. bilen at vinde en placering. Men Audi'erne er generelt hæmmet af arrangørernes reglementsændringer til i år. 50 kg ballast og restriktor på indsugningen gør sin virkning.

I GT1 klassen var billedet nogenlunde det samme. De to Aston Martin'er trak også fra og overhalede i løbet af de første omgange flere LMP2 racere. De blev dog fulgt til dørs af Jan M. Corvetten, der som den eneste fulgte nogenlunde med.

I GT2 klassen startede Thorkild Thyrring i bilen og stabiliserede sin kørsel og bevarede positionen. Nu er løbet tilsyneladende stabiliseret generelt, og vi følge op på situationen løbende når der sker større ændringer i løbet og dets udvikling.