Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Drift Challenge

Dansk/Svensk landskamp i Drift Challenge

Drift Challenge 
17/06/05 

- på Sturup Raceway den 25. - 26. juni
I forbindelse med fjerde afdeling af det danske DTC mesterskab på den nye Sturup Raceway byder arrangørerne bag weekendens mange motorsports begivenheder på en helt ny konkurrenceform indenfor dansk motorsport.
 

Drift Challenge vil nemlig for først gang i sportens korte levetid være at finde på programmet både lørdag og søndag i forbindelse med afviklingen af en DTC-weekend.

Drift Challenge - eller bare Drifting - startede som en konkurrence i den japanske undergrundskultur, hvor ivrige bilentusiaster dystede mod hinanden på små snoede bjergveje. I al sin enkelthed går konkurrencen ud på hvem der er bedst til at holde en udskridning længst.

Det er første gang at Drift Challenge afholdes i forbindelse med en DTC weekend, men for Sturup Raceway var det kun naturligt at deres nyudvidede bane skulle indvies med et brag af et motorsports program. Således er der afsat 3 x 20 minutters træning samt kvalifikation om lørdagen til Drift Challenge og selve finalen afvikles søndag over 25 minutter.

Konkurrence afholdes i samarbejde med Bil Magasinet og Vmax og det dækrygende show vil med garanti levere race i topklasse. Drifting er en publikumsvenligsport med særdeles høj profil fordi der SKAL køres over grænsen, hvilket altid sikre en forrygende underholdning. Og til at guide publikum gennem konkurrence vil tidligere Formel 1-kører Nicolas Kiesa være på lægterne som konkurrencens ekspert kommentator.


Nicolas Kiesa demonstrere den rigtige 'Drift Challenge' stil i en Toyota Supra.
(Foto: Motorsporten.dk)

På Sturup Raceway vil fem af de bedste svenske drifter konkurrere mod fem danske i såvel den klassiske landskamp samt titlen som Øresunds ubestridte bedste drift ekspert. De fem danske deltagere vil være nummer 1 til 5 fra den netop overstået drift konkurrence på Danmarks Hurtigste Bil (DHB) på flyvestation Vandel.

Gå ikke glip af dette nervepirrende drama. Kom til race på Sturup Raceway i weekenden 25-26. juni til en konkurrence der bliver vildere, sjovere og heftigere end du nogensinde har set før i en racer weekend. Ord som Manji, Jump Drift og Choku Dori vil pludselig få helt ny betydning.

Sturup Raceway


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 26/06/05 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge
  •