Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

USA's GP - Dæk preview

Formel 1 
16/06/05 

Noget tyder på at Bridgestone sammen med Ferrari er ved at få mere greb om tingene. Noget mangler endnu, og kan det nå at komme på Indianapolis Motor Speedway?
 

Den megen debat om dækkene skaber måske flere spørgsmål en svar. I hvert fald er det en kendsgerning at Bridgestone har haltet bagefter i år. Nu er man så ved at komme efter det, men sker der ret meget mere her frem til det amerikanske Grand Prix. Michelin har vundet alt i år, men må nu se at Bridgestone rykker tætter på, dog kun med Ferrari.

Michelin:
Michelin mangler noget, nemlig en sejr på Indianapolis Speedway - i hvert fald i Formel 1. Michelin har vundet på stort set alle andre amerikanske baner der er kørt på i Formel 1, bare ikke i Indianapolis. Men må skal næsten være blind for at se at, i år er der absolut store muligheder for det. Bridgestone og Ferrari har først nu vist at de er på vej, men er det nok til at vælte Michelin ned fra det øverste trin? Måske, måske ikke. Pierre Dupasquier, Michelin, er ikke bleg for at indrømme at der hvor den måske bekymring til det kommende GP er den forholdsvis stejle hældning i svinget der fører frem til start/mål stregen. Når bilerne kører der, generes der både et stort tryk på dækkene i venstre side af bilen, samt at der udvikles en stor varme på den meget lange langside. I kompromiset skal der også tages hensyn til svingene i den lidt vanskelige inderkreds. Dupasquier afviser at det bliver bløde dæk, de kan ikke holde til belastningen i opløbsvinget. Men heller ikke at de hårde kan bruges, så får kørerne problemer i de snævre sving i inderkredsen. Altså et kompromis omkring et af de flere medium compounds dæk som Michelin har i udvalget. Hvilke dæk der bliver udvalgt, holder Michelin indtil videre, for sig selv.

Bridgestone:
Alt i mens at Michelin kører den ene sejr hjem efter den anden, så har Bridgestone problemer, hvilket da også er erkendt flere gange fra firmaets side. Men nu er der noget på vej. De første indikationer kom i Canada med Ferrari på anden og tredjepladserne. Fire forskellige compounds bliver fløjet ind fra Bridgestone fabrikken i Tokyo til Indianapolis. I tilgift kommer så et intermedium og et rigtigt regnvejrsdæk. Bridgestone har den fordel at det amerikanske datterfirma, Bridgestone/Firestone, har kørt masser af omgange på banen, så man ved på hvilke punkter at dækkene skal være stærke. Her tænkes der på den oplagte højrekurve lige før start/mål stregen, som jo i virkeligheden er den sidste rest af brosten fra den oprindelige bane. I firmaets pressemeddelelse ligger en skjult optimisme forud for løbet. En optimisme som ikke har været så højt oppe siden sidste år. Har Bridgestone noget i ærmet denne gang, der måske kan give Ferrari årets første sejr? De fleste vil nok tvivle, for McLaren er stærke, ligesom Renault og til dels Toyota og Williams også er det. Bridgestone håber på det bedste.

Dons

Læs mere om:
  • 19/06/05 - Indianapolis Motor Speedway - Formel 1 - FIA F1
  •