Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Le Mans LMP2 preview

Le Mans 
14/06/05 

Le MansDer var oprindeligt udtaget 14 biler i denne klasse, men der kommer kun 13 til start da Lucchini Engineering ikke kan få deres Lucchini Judd klar til løbet.
 

Det betyder at LMP2 klassen i årets 24 timers løb på Le Mans består af 13 biler, og heraf er 7 af dem Courage C65 chassiser i forskellige konfigurationer.
Udover Courage bilern kommer der 3 Lola chassiser, 2 Welter Racing og en Pilbeam JPX.
Men der er et kæmpe problem i denne klasse, og det er holdbarhed.

LMP2 bilerne har siden introduktionen af denne klasse vist sig ekstremt mekanisk sårbare, og derfor kan vi ikke vente at set disse biler køre for fuld speed hele vejen, for det kan de sårbare skabninger simpelthen ikke holde til. Onde tunger siger, at den bil der kommer igennem løbet, vinder klassen, og jeg er tilbøjelig til at give dem ret.

Hvis vi så vender os imod sporten og disse flotte biler, så var Intersport Racing Lola B05/40 AER hurtigst under testdagen. Bilen køres af Gregor Fisken, Liz Halliday og Sam Hancock, og deres tid var 3:44.426, hvilket total set rakte til en samlet 13. plads.
Bilen kørte 297 km/t da den kom igennem speedtrapen, sammen sted hvor Aston Martin i GT1 klassen kørte 301 km/t, værd at tænke lidt over.

Det var RML MG Lola EX264, kørt af Tommy Erdos, Mike Newton og Warren Hughes der satte næsthurtigste tid under testdagen. Deres tid var 3:44.614 og de ramte speedtrap'en med 301 km/t.
Teamet mener at deres bil er markant hurtigere end den viste tid, men de havde tekniske problemer under testdagen.

3. hurtigste bil under testdagen var Kruse Motorsport og deres Courage C65 Judd, kørt af Phil Bennett, Ian Mitchell og Tim Mullen. Tiden var 3:45.844, men bemærkelsesværdigt er det at det her er den hurtigste Courage

En interessant konstellation er Belmondo Racings Courage C65 AER. Der er to af slagsen i feltet i år , og den ene køres af Claude-Yves Gosselin, Adam Sharpe og Karim Ojjeh. Den anden køres af Paul Belmondo, Didier Andre, Rick Sutherland.
Hurtigst af de to hold var Paul Belmondo, Didier Andre, Rick Sutherland med tiden 3:46.522, holdet med Claude-Yves Gosselin, Adam Sharpe og Karim Ojjeh kørte 3:53.665.
Det interessante vel Belmondo holdet er at deres motore er mærket med Ford skilte, men at det rent faktisk er AER maskiner.

Herefter kommer Intersport Racing og deres Courage C65 AER, kørt af Sergei Zlobin, Francois Migault og Juan Barazi som under testdagen kørte 3:53.735.
Miracle Motorsports Courage C65 AER, kørt af John Macaluso, Ian James og Andy Lally, der kørte 3:50.947 på testdagen.
G Force Racing Courage C65 Judd, kørt af Frank Hahn, Val Hillebrand og en ikke navngivet køre, som kørte 4:03.301.
Chamberlain-Synergy Lola B05/40 AER, kørt af Bob Berridge, Gareth Evans og Peter Owen der under testdagen kørte 3:47.586.
Noel del Bello Courage C65 Mecachrome, kørt af Christophe Pillon, Ni Amorim og Romain Iannetta der kørte 3:56.044 under testdagen.

Herefter rammer vi den tunge ende af feltet hvor vi finde den nye dreng i klassen, og det er Pierre Bruneaus Pilbeam MP93 JPX, som køres af Pierre Bruneau, Marc Rostan og Philippe Haezebrouck.
Teamet kørte under testdagen tiden 4:03.688. Grunden til at bilen ikke fik kørt så meget under testdagen var at JPX V6 motoren tabte olietryk om formiddagen, på testdagen og det tog teamet nogen tid at finde fejlen. De er dog fortrøstningsfulde i forhold til 24 timers løbet til trods for at det er en helt ny bil.

Mine ynglinge er WR bilerne og det er bestemt ikke fordi de er de hurtigste biler på banen, men mere på grund af stemningen omkring bilerne og teamet.
Teamet kommer med to biler i år og det er Gerard Welter WR, som køres af Jean-Bernard Bouvet, Sylvain Boulay og Bobby Julien, der under testdagen kørte tiden 4:08.550, hvilket gjorde dem til det absolut langsomste team i klassen.
Den anden bil i teamet er en Rachel Welter WR, kørt af Yojiro Terada, Patrice Roussel og Bill Binnie, der kørte 3:57.780 under testdagen.
Det væste for det lille franske team er at det kun var Patrice Rousse der var under 4 minutter på testdagen, resten lå på den forkerte side af grænsen

Hvem vinder så denne klasse?
Helt ærligt så er det simpelthen ikke til at sige, for det første fordi jeg forventer at mindst 2 tredjedele af klassen udgår inden løbet er færdigt, og dermed er det ikke speeden man kan regne med her.

Mit lidt forsigtige bud lyder på at Miracle Motorsports og deres Courage AER tager sejren i klassen, og så håber jeg på at en af de nye Lola'er kommer med på podiet. WR ved vi ikke hvor vi har, men de er altis dark horse i klassen, og det er de så også i 2005.

Vejgaard

Læs mere om:
  • 19/06/05 - Le Mans - Le Mans
  •