Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

Nu fører Claus Christensen Saxo Cuppen

Saxo Cup 
14/06/05 

Efter en noget spændende weekend på Jyllands-Ringen, så er det nu Claus Christensen i den sorte og grønne Valeo Saxo der fører mesterskabet.
 

Claus lagde ud med at sætte den hurtigste tid i den fri træning, han var næsten et halvt sekund foran den næsthurtigste at de 24 deltagere i klassen.

Den præstation kunne han desværre ikke gentage i tidtagningen, her var hans tid et par tiende dele sekund langsommere, og han sluttede på 4. pladsen.


(Foto: Motorsporten.dk)

For Claus gik starten på det første løb helt perfekt, og da kørerne havde været igennem det første sving, så var han allerede oppe på 3. pladsen.
Claus havde selv fået lov til at bestemme dæktrykket på sin racer til dette løb, og det sved til ham - det var nemlig for højt så dækkene blev for varme, på trods af at banen var regnvåd, og hen over distancen måtte han lade en kører slippe forbi, så han sluttede løbet på 4. pladsen.

Andet løb fik også en perfekt start for Claus, og han var hurtigt oppe på 1. pladsen, derfra kunne han kontrollere løbet.
Dette var der dog ikke fuld forståelse for fra den konkurrent der indtog anden pladsen, to gange påkørte han Claus, og anden gang var det så voldsomt at sporingen på det ene baghjul blev slået ud af kurs, noget der hæmmede Claus meget de sidste omgange af løbet.
På trods af den skæve bagvogn kunne Claus køre sejren hjem, men det var kun med en margen på et halvt sekund til anden pladsen.

"De to påkørsler var ret irriterende, og ved den anden blev spindlen til det ene baghjul bukket, så der opstor en stor spredning på baghjulene. Det var så alvorligt at omgangstiderne faldt med cirka halvandet sekund, og det kunne nemt have kostet sejren" - oplyser Claus Christensen.


Claus Christensen øverst på podiet efter søndagens løb, på anden pladsen Tommy Nygaard (tv.) og på tredje Pladsen Thomas Wulff (th.).
(Foto: Motorsporten.dk)

4. og 1. pladsen indbragte Claus så mange point, at han nu fører Saxo Cup mesterskabet med 9 points forspring.
Der bliver dog ikke megen tid til at hvile på laurbærbladene for Claus, for allerede den kommende weekend skal de to næste afdelinger af mesterskabet køres, det foregår på Ring Knutstorp i Sverige, og weekenden efter køres der yderligere to mesterskabs afdelinger på Sturup Raceway også i Sverige.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • 12/06/05 - Jyllandsringen - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her