14/06/05

- indbringer gode placeringer
Juniløbet på Jyllands-Ringen blev en weekend med gode resultater for BMW køreren Philip Andersen, der kører for Team Essex Invest.

Allerede fra DTC kørerne kørte ud til den første fri træning lørdag, så viste Philip at han denne weekend ville være med oppe hvor de gode point findes.
Ud af de 24 kørere der var tilmeldt klassen denne weekend, satte Philip 10. hurtigste tid - ca. et sekund fra den hurtigste kører.

Tidtagningen forløb ikke helt så lovende for Philip, næste lige efter bilerne var kørt på banen, så åbnede himlen for sluserne, og var man ikke blandt de aller første på banen, så var der ingen mulighed for at sætte en konkurrencedygtig tid - og denne 'fælde' røg Philip desværre i.
Da cirka halvdelen af tidtagningen var kørt, valgte løbsledelsen at stoppe tidtagningen, da forholdene på banen ikke længere var forsvarlige at køre under.
På dette tidspunkt havde Philip kørt 16. hurtigste tid.

(Foto: Motorsporten.dk)

Efter 7 kvarters pause blev tidtagningen genoptaget, og på den stadig fugtige bane kunne Philip køre sig op på den 6. hurtigste tid.
Desværre blev denne tidtagning senere annulleret, og det betød at Philip måtte 'nøjes' med sin 16. startplacering fra første tidtagning, velvidende at der nu forestod et stor opgave, hvis der skulle køres point hjem til mesterskabet.

I søndagens warmup, som blev afviklet på tør bane, kørte Philip 10. hurtigste tid.

Med en startplacering som nummer 16 i prefinalen, så lå Philip midt i feltet, der hvor der tit opstår en del tumult i forbindelse med starterne, men dette holdt Philip sig helt fri for da starten gik, og han vandt hurtig et par pladser, og hen over de 13 omgange der køres i DTC løbene, vandt han yderligere noget nærkampe med konkurrenterne og sluttede på 10. pladsen, han havde dermed et endnu bedre udgangspunkt til selve finale løbet.

Philip udnyttede sin 10. startposition fint, og det kombineret med nogle fine overhalinger i finale løbet, gjorde at han sluttede løbet på en flot 6. plads.

"Det var en hård weekend, dels med vejret og de forviklinger der var ved løbet, men også selve løbene var hårde, da jeg skulle kæmpe mig frem gennem feltet" - utaler Philip Andersen - "men til alt heldt blev der kørt noget fair race omkring mig, og derfor gik det bedre end jeg havde turdet håbe på. Alt i alt gik det også godt for teamet, der ligesom mig, fik jeg fik mange point med til mesterskabet."

De to placeringer indbragte Philip henholdsvis 6 og 10 point til mesterskabet, hvor han nu ligger på 7. pladsen.

Om to uger går det løs igen for DTC kørerne, der deltager de i 'Copenhagen Racing Grand Prix' der køres på Sturup Raceway.