Touringcar

13/06/05

LV-Motorsport's mål opfyldt - trods problemer
Efter en weekend der bød på store udfordringer for både kørere og mekanikerne, kan DTC teamet LV-Motorsport se tilbage på en weekend hvor de for første gang havde begge biler med i Super Pole.

Reglerne i DTC serien er sådan, at de 12 hurtigste kørere i tidtagningen, skal ud i den såkaldte Super Pole, for at køre om de endelige startplaceringer, og her var det denne weekend teamets mål at få begge bilerne med.
Efter den frie træning så det dog ikke ud til at det skulle lykkes, for her sluttede David Falch og Klaus Verner på henholdsvis 16. og 18. pladserne ud af de 24 startende kørere.

Men i tidtagningen slog de til! Netop som bilerne skulle køre på banen, så begydte det at regne, og få øjeblikke senere styrtregnede det kombineret med hagl = rigtig svære betingelser for kørerne, men det er noget de to LV-Motorsport kørere altid har mestret.
Inden løbsledelsen blev nødt til at stoppe tidtagningen, da uvejret stadig tog til, så havde David Falch sat 7. hurtigste tid, og Klaus Verner 12.
Tidtagningen blev genoptaget efter et par timers pause, men tiderne fra denne tidtagning blev senere annulleret, og dermed var begge LV-Motorsport's kørere med i Super Pole.

Klaus Verner viste endnu en gang at regnvejr på Jyllands-Ringen er hans livret.

"Jeg havde en del problemer med understyring i træningen, men det fik vi rettet til tidtagningen. Her kørte vi på banen med slicks på bilerne, så kom regnen og vi fik hurtigt skiftet til regndæk, og fik sat gode tider inden regnen blev for voldsom" - udtaler David Falch.

Søndagens program startede med en kort træning, her kørte David og Klaus 13. og 17. hurtigste tider, og det på trods af at David spandt af banen.

Til Super Pole'n skulle Klaus på banen først, og der var lidt nerver på, da det var første gang han var med i denne diciplin - og det betød da også at omgangen ikke var helt optimal, og han satte en tid der placerede ham på 12. pladsen på startgridden.
Lidt bedre gik det for David Falch, der nu døjede med overstyring, han kørte 10. bedste tid.

"Jeg var nok for meget fokuseret på ikke at køre af banen her i min første Super Pole, og derfor bremsede jeg alt for tidligt for enden af langsiden, og det kostede meget tid!" - udtalte Klaus Verner efter indsatsen.

Prefinalen var kun 'tre sving gammel' da Klaus bliver skubbet lidt af en konkurrent, hvilket betyder at han kørte ud over curben på banen, hvor han fik slået hul i bundkarret på hans Peugeot 307 racer, og dermed var hans weekend ovre!
For David flaskede løbet sig fint, og han kunne efter de 13 omgange køre over målstregen som nummer 9.

Som eneste LV-Motorsport kører så skulle David med i finale løbet, hvor han skulle starte på 9. pladsen og denne placering holdt han frem til målstregen 13 omgange senere.
9. pladsen generelt var samtidig 2. pladsen i privat cuppen, dermed var teamets, og selvfølgelig David's, første DTC podieplacering en realitet efter bare tre løbsweekender i klassen.

Dermed blev det til to gange 7 point til kørernes mesterskab, hvor David nu ligger på 14. pladsen.
De to 9. pladser indbragte David to gange 17 point til privat cuppen, så han her kom op på samlet 55 point, samt en placering som nummer 5.

David Falch sluttede både prefinale samt finale løbet på 9. pladsen.

"I prefinalen havde jeg nogle gode kampe med Jørgen Weinreich, som jeg til sidst fik overhalet. Og i finale løbet lå jeg den første halve omgang på siden af Michael Carlsen, men desværre ramte jeg noget olie oppe i 'hesteskoen', og kom til at gå lidt på tværs - det kostede lidt tid så Carlsen slap fra mig. Men det er en fornøjelse at køre race med sådan et par kørere, hvor man kan kæmpe så tæt uden at røre hinanden" - udtaler David Falch - "det var en totalt spændende, og en rigtig god weekend for mig."

Også sportsdirektør Lars Vendelbo er tilfreds:
"Det er utrolig ærgerligt at Klaus Verner igen skulle være uheldig, men derudover kan vi da kun være tilfredse med David's to anden pladser i privat cuppen. Det er min overbevisning at vi med noget mere erfaring, vil kunne være med helt fremme i privat cuppen, samt placere os midt i DTC feltet generelt. Nu skal bilerne gås efter, og i næste uge tager vi så til Sverige for at teste på Sturup Raceway."

De næste to afdelinger i DTC køres 25. og 26. juni, hvor serien gæster den svenske bane Sturup Raceway, der ligger 25 kilometer fra Malmø.