Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

BAR en pole

Formel 1 
11/06/05 

Jenson Button sikrede sig pole position i dag, da han med forbløffende lethed kørte hurtigtste omgang i en udramatisk, men anderledes, tidskørsel. Michael Schumacher blev 2'er og fik dermed sæsonens bedste udgangspostion.
 

Det startede ellers ganske fredeligt. Mark Webber var ude på banen som den anden kører og overgik planmæssigt Christian Kliens tid. Godt nok havde Webber et lidt for spændende øjeblik på vej rundt, men han overlevede og bragte bilen i mål. Ralf Schumacher var næste mand på banen, og da han ikke lavede nogle fejl af betydning rykkede han i front.

Men at tingene ikke var helt som de plejede leverede Christian Albers beviset på. Minardi hører til i bunden af feltet, hvor de på en god dag kan konkurrere med Jordan. Men Albers havde en anden plan. Han fik kilet sig ind mellem Mark Webber og Christian Klien. Flot resultat for en Minardi. De to Jordan kørere og den anden Minardi sluttede alle planmæssigt bag ved Klien.

Næste tegn på at tingene var lidt anderledes, var da Jacques Villeneuve ikke bare var hurtigere end holdkammerat Massa, men hurtigst af alle. Glæden for hjemmebanehelten var dog kort, da Takuma Sato kort efter overtog topplaceringen

Kimi Raikkonen der i de sidste par løb har været i virkelig storform, kom ind mellem Villeneuve og Sato, hvorefter Jenson Button satte sig på det hele ved at være lige over et halvt sekund hurtigere end sin holdkammerat.

De efterfølgende kørere var på intet tidspunkt i nærheden af Buttons tid. Michael Schumacher kom tættest på, men selvom han blev 2'er, så var han 0.258 sekund efter Button. Hans holdkammerat Rubens Barrichello fik aldrig nogen tid. På vej ned ad langsiden, udsendte hans Ferrari røgsignaler og han kørte direkte i pit.

Nick Heidfeld, der har klaret sig godt i de to forgående løb, var næstsidste mand ude. Men dennegang var der langt til de imponerende resultater. 1.8 sekund var han efter Button og endte nede som nr. 13 - lige foran Mark Webber.

Heller ikke den førende Fernando Alonso kunne stille noget op mod Buttons tid. Han måtte tage til takke med en plads som nr. 3, hvor han altså starter bagved Button og Schumacher. På 4. pladsen kom en godt kørende Fisichella. Montoya var for en gangs skyld bedste McLaren mand og starter som nr. 5, foran Sato og Raikkonen. 8. pladsen gik til Villeneuve.

For Toyota blev det ikke nogen god dag, Jarno Trulli blev bedste mand på en 9. plads, med Ralf Schumacher lige bagefter. Så der er byttet lidt rundt i forhold til hvad vi har set tidligere i år. Hvordan løbet spænder af, kan være svært at gætte på. Meget afhænger af hvor meget brændstof bilerne har haft med ombord. Man kunne være fristet til at mistænke BAR for at have kørt rundt på dampene. I al fald var Button ganske overlegen, mens Sato også var overraskende hurtig.

Også Jacques Villeneuve har måske valgt en "light" udgave , for dels at stive selvtilliden lidt af, og dels at vise sig lidt på hjemmebane. I den anden ende har man en skuffende Kimi Raikkonen, der kun blev 7'er og to Williams racere der ligger i den tunge ende af feltet. Heller ikke Red Bull, der ellers har imponeret, leverede varen i dag. Om Williams har fundet på en genial taktik, eller om Raikkonen og McLaren har, får vi først at vide i morgen. Men måske er det hele slet ikke spil for galleriet - måske passer banen bare til BAR og til Ferrari.

Under alle omstændigheder må det siges at Ferrari og Michael Schumacher nu har fået sæsonens hidtil bedste chance for en sejr, og det er en sejr de vil forfølge indtil den enten er i hus eller uden for rækkevidde. Spændende skal det nok blive.

Martin Møller-Thomsen

Se også:
Tiderne fra kvalifikationern
Læs mere om:
  • 12/06/05 - Gilles Villeneuve - Formel 1 - FIA F1
  •